ILMAINEN KIELIKURSSI PUHELIMEEN


Helppoa, hauskaa ja mukavaa ajanvietettä, nimittäin tämä espanjan opiskelu. Opiskelin West L.A Collegessa 30 tuntia Espanjan alkeita, Duolingo -app oli hyvä tuki espanjan opiskeluun perinteisten oppituntien rinnalla. Toki kielen alkeita voi ryhtyä opiskelemaan myös itsenäisesti tämän sovelluksen avulla. Sovellus tarjoaa useita eri kielikursseja, mutta ei valitettavasti englantia.

Duolingo on pelinomainen sovellus, jonka voit ladata ilmaiseksi puhelimeen App Storesta. Käytän itse ilmaista versiota, ja se on ollut sellaisenaankin äärettömän hyödyllinen. Maksullinen versio on ilmeisesti hiukan kattavampi, tai elämiä on enemmän käytettävissä päivittäin. Jokatapauksessa on annettava propsit tälle sovellukselle, koska sen avulla muistan paremmin sanoja ja kielioppi tuntuu iskostuvan helpommin päähän. Duolingon periaate on asioiden toistaminen. Toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja, toimii ainakin minulle.

Minulla on ollut nuorempana vaikeuksia kielten oppimisessa, mutta asiat tuntuu iskostuvan paremmin päähän tällä oppimismenetelmällä. Toisinaan tuntiopetuksessa minun on vaikea keskittyä. Duolingo on kuin kielipeli, jota edetään tasolta seuraavalle. Se koukuttaa jollain tavalla, koska kielen opiskelu aloitetaan hyvin yksinkertaisista jutuista ja onnistumisia on helppo saada. Uusia asioita ripotellaan vähitellen, samalla kun toistetaan niitä aikaisemmin opittuja. Voit itse päättää mitä aihe-alueita haluat juuri tänään opiskella, koska sovelluksen valikossa on useampia vaihtoehtoja.

Tämä sovellut tarjoaa mahdollisuuden opiskella lukuisia eri kieliä, mutta ei englantia. Kaikki kielikurssit opetetaan englannin kielellä, joten englannin alkeet on osattava, jotta pelissä pääsee etenemään. On kirjoitettava lyhyitä käännöksiä espanjasta englanniksi ja toisinpäin. Näissä tehtävissä esimerkiksi artikkeleiden on oltava oikein, jotta tehtävästä saa pisteet. Voit ottaa samanaikaisesti useamman eri kielikurssin ja käydä niitä omaan tahtiin läpi.

Mukavia oppimishetkiä! :)

-M

1 kommentti

  1. Itse asiassa Duolingossa on nykyisin tosi paljon englannin kurssejakin, esim. espanjankielisille tai portugalinkielisille ihmisille. Ei vain valitettavasti suomenkielisille :D (Kaikki kurssit löytyy ainaki tietokoneversiossa). Vaikka sinänsä Duolingo ei muutenkaan oo paras edistyneempään kieltenopiskeluun, itelle ainakin on toiminut parhaiten just hauskana koukuttavana ja motivoivana starttina uuteen kieleen tutustumiseen. Jos on pari vuotta jo opiskellu ni ei tarjoa enää haastetta tai toisaalta tarpeeksi teoriaa selvittääkseen, miksi jokin asia menee aina väärin.

    VastaaPoista