3 VINKKIÄ OMAN TYYLIN LÖYTÄMISEEN

apua-oman-tyylin-löytämiseen
apua-oman-tyylin-löytämiseen


Au pair vuosi on ollut itsensä etsiskelyä monella tapaa, niin ammatillisten haaveiden kaivelua, kuin oman tyylin etsimistä. Punapäänä olen laittanut jokseenkin ihan uusiksi koko vaatekaapin ja innostunut uusista väreistä. Hiusten värin mukana uudistui vähitellen myös vaatekaapin sisältö pala palalta. Vaihtelu virkistää.

1. Etsi ideoita Internetistä. Pinterest, Instagram, lehdet ja muotiblogit toimii hyvänä inspiraation lähteenä. Kun löytää sen oman jutun, on helpompi alkaa etsimään lisää ideoita hakusanoilla, ja ryhtyä seuraamaan esimerkiksi bloggaajia ja Instagram tilejä, joiden tyylistä tykkää. Näin saa jatkuvasti uusia vinkkejä ja inspiraatiota pukeutumiseen.

2. Kokeile rohkeasti uutta. Tämä on ollut minun kohdallani tehokkain muutoksen vaikuttanut asia. Olen mennyt vaatekauppaan sillä mielin, että hassuttelen vähän ja kokeilen sellaisiakin juttuja, joita en ole aikaisemmin pitänyt mun juttuna. Olen tehnyt paljon oivalluksia esimerkiksi värien suhteen. Aina ei kannata turvautua siihen perusturvalliseen mustaan, vaikka sitäkin on hyvä löytyä vaatekaapista.

3. Uskalla olla persoonallinen, omaitsesi. Ensisijaisesti on löydettävä itsestään varmuutta pukeutua juuri omien mieltymysten mukaisesti. Olen laittanut merkille, että persoonalliset tyypit ja persoonalliset pukeutujat jää mieleen. Joskus se persoonallinen elementti voi olla koru, kengät tai vaikka huulipuna. Ei tarvitse olla sateenkaaren väreissä ollakseen persoona, pienetkin asiat voivat tehdä paljon kokonaisuuteen.

Paluu luonnolliseen hiusväriin oli aikamoinen kriisi vuosi sitten. Halusin tehdä sen, mutta huomasin olevani todella hukassa vaatekaapin sisällön kanssa, mikään vaate, tai väri ei tuntunut omalta. Sitä turvautuu helposti turvalliseen mustaan ja valkoiseen. Pinterest ja pari aikakausilehteä avuksi ja sieltä se inspis alkoi nousta. Instagramista löytää myös kivoja vinkkejä, löytää sellaisia käyttäjiä, joita alkaa seuraamaan, koska niiden tyyli on inspiroiva. Internet on täynnä inspiraatiota ja ideoita, kun jaksaa lähteä kaivelemaan.

Vaatekaupassa voi vähän höllätä pinttyneistä ja vanhoista kaavoista. Voi kokeilla sellaista muuttumisleikkiä rennolla otteella. Uskalla kokeilla uusia juttuja, ainakin sovituskopissa, eihän niitä tuotteita tarvitse viedä kassalle asti, ellei tunnu hyvältä. Mä olen tehnyt viime aikoina kivoja löytöjä juuri tällä avoimella asenteella ja oivaltanut vasta sovituskopissa, että tykkäänkin näistä uusista jutuista ihan sikana.

-M

Farkut: American Eagle / Toppi: Target / Kengät: Nike / Laukku: Aldo
Kuvat: Marika Vz, edit by me

Ei kommentteja