VIELÄKÖ TOINEN AU PAIR VUOSI PERÄÄN?

extending-au-pair-visa
extending-au-pair-visa
extending-au-pair-visa
extending-au-pair-visa
Toinen au pair vuosi on ollut mielen päällä jo useamman kuukauden. Mulle on ollut aika selvää alusta saakka, että haluan jäädä tänne pidemmäksi aikaa, jos mahdollista. Ois haikeeta pakata laukut jo tänä syksynä ja suunnata takaisin kotimaahan. Oma elämä on alkanut juurtua tänne. Suomeen paluu tarkoittaisi etäsuhteessa elämistä ja paluuta sairaanhoitajan arkeen.

Au pair vuotta voi pidentää joko 6, 9, tai 12 kuukauttta. Jatkosta sovitaan yhdessä host perheen kanssa. Perhettä voi myös vaihtaa ensimmäisen vuoden jälkeen, mikäli se on tarpeellista. Silloin au pair voi antaa itse toiveen, mistä osavaltiosta uutta host perhettä lähdetään etsimään. Mä halusin nimenomaan jatkaa tässä perheessä, ja yhdessä tuumin päädyttiin täyden 12 kuukauden lisäajan hakemiseen. Lennot Suomeen on todennäköisesti elokuun lopussa 2019.

Maksoin tästä lystistä au pairina vajaat 400 dollaria. Homma varmistuu virallisesti vasta kesällä, kun saan lähetettyä koulutodistukset käydyistä kursseista ja host perhe hoitaa oman osuutensa: tekee hakemuksen ja maksaa heidän osuutensa. Ne opiskellut 6 creditiä on nyt super tärkeät, jotta saan jatkaa toiselle vuodelle. Muuten tää oli helppo homma, muutaman klikkauksen jälkeen hakemus oli tehty ja maksoin lystin lomakkeen täytön jälkeen.

Toinen au pair vuosi ei juuri poikkea säännöiltään ensimmäisestä, mutta yksi iso juttu siinä on; en saa matkustaa USA:n ulkopuolelle toisen au pair vuoden aikana. Minua ei välttämättä päästetä enää maahan, mikäli lähden USA:n ulkopuolelle toisen vuoden aikana. Olen haaveillut reissusta Suomeen, mutta katsotaan ehdinkö mä sinne vielä tänä kesänä, kun ensimmäistä vuotta on jäljellä. Koulusta ei kärsi olla pois, olen laskenut itselleni tosi tiukan aikataulun. Vikat kurssit loppuu vasta kesäkuun puolessa välissä. Lisäksi kesä-heinäkuun lennot Suomeen maksaa hunajaa. Käyttäisinkö kaikki säästetyt dollarit Suomen lentolippuun, vai odottaisinko vielä vuoden perheen ja ystävien tapaamista? Tässäpä vasta pähkinä purtavaksi.

Anyway, ihana jäädä tänne vielä toiseksi vuodeksi! <3

-M

Kuvat: Pinja Kakkuri, edit by me

5 kommenttia

 1. Uuu ♥ Pidä kivaa siellä sitten! Ihanat kuvat!♥

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mä yritän nauttia toisesta vuodesta ihan täysillä! :)

   Poista
 2. Huh aikamoinen sääntö ettei saa maasta poistua! Mihinköhän sekin perustuu! Kuulostaa tosi hurjalta.

  VastaaPoista
 3. Jos yhtaan lohduttaa niin odottelen Australiassa viisumia jonka kasittelyaika on 17-29 kk ja sen aikana ei saa poistua/tulla takaisin maahan ilman patevaa syyta! Ei tassa auta muu kuin matkustella maan sisaisesti ja ottaa kaikki siita irti mutta tuntuu kuin olisi vankilassa haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Tsemppiä odotteluun. Olet ihan oikeassa, täytyy nauttia siitä maan sisällä matkailusta sitten. :)

   Poista