KUINKA TOTEUTAT UNELMAN?

omien-unelmien-toteuttaminen
omien-unelmien-toteuttaminen
omien-unelmien-toteuttaminen
omien-unelmien-toteuttaminen
omien-unelmien-toteuttaminen

Yksi lemppari aiheistani on unelmien toteuttaminen ja ylipäätään unelmointi. Olen sitä mieltä, että jokaisen pitäisi uskaltaa unelmoida ja rohkaistua myös asettamaan unelmia päämääräksi omassa elämässä. Unelmien toteuttaminen edes pienissä määrin, lisää selkesti meidän onnellisuuden kokemusta. Siispä; unelmoi, aseta päämääriä ja usko itseesi.

Unelmien toteuttamisen viisi askelta

1. Unelmoi ilman rajoja. Mitä tekisit, jos kaikki olisi mahdollista? Matkustaisitko? Vaihtaisitko työpaikkaa? Ryhtyisikö yrittäjäksi? Kirjoittaisitko blogia? Ostaisitko oman kodin, tai uuden auton? Mikä ois kaikista siisteintä, mitä voit kuvitella? Tämän vaiheen on taroitus kartoittaa, mitä elämältä haluat. Unelmointi on helppoa esimerkiksi autossa/junassa istuessa, kun meidän on pakko pysähtyä tästä ainaisen tekemisen oravanpyörästä. Unelmoinnille suotuisia olosuhteita on myös musiikin kuuntelu omissa oloissa, tai  vaikka ihan vain lepääminen sohvalla ilman ulkoisia ärsykkeitä. Anna mielikuvituksen laukata ja alitajunnan syöttää mieleesi mitä hohdokkaampia toiveita ja ajatuksia.

2. Listaa unelmat paperille, tai rakenna oman elämän aarrekartta. Mä olen itse tehnyt jo useampana vuonna mindmap -typpisiä aarrekarttoja, joihin piirrän ja kirjoitan unelma elämään kuuluvia asioita. Voit esittää itsellesi kysymyksen; mistä unelmieni elämä rakentuu? Mitkä asiat ovat minulle tärkeitä? Aarrekartta on sinun henkilökohtainen juttu, ja se voi sisältää niin suuria unelmia, että melkein kauhistuttaa. Mä olen listannut näihin karttoihin paljon juttuja ihmissuhteista ja ystävistä, aina oman mielen sopukoissa lymyileviin suuriin unelmiin. Listaan siihen kaikki jutut, joista unelmieni elämä koostuu.

3. Priorisoi. Valitse aarrekartasta jokin unelma, jonka haluat saavuttaa todella kovasti. Ei kannata ottaa liian montaa isoa juttua toteutettavaksi yhtä aikaa. On parempi tehdä hyvällä energialla ja fiiliksellä yksi iso askel kerrallaan, kuin palaa loppuun kymmenen rautaa tulessa, ja jättää oman energian puutteen vuoksi asiat puolitiehen. Annan esimerkiksi oman bikini fitness kilpailu tavoitteen vuodelta 2014. Se oli aika iso ja kokonaisvaltainen tavoite, jonka eteen tein paljon töitä pitkän aikaan. Samalla olin asettanut itselleni tavoitteen kirjoittaa blogia, mutta yksinkertaisesti aikaa ja energiaa ei riittänyt kaikkeen; kolmivuorotyö, kisakuviot ja aktiivinen bloggaaminen ei toiminut. Silloin tuli kirjoiteltua ajatuksia blogiin silloin tällöin, eikä se blogi-unelma saanut tuulta alleen. Jos itseltään vaatii liikoja, tulee helposti stressi ja kiireen tunne. Kiireessä on vaikea hoitaa asiat hyvin, liiallinen stressi puolestaan tappaa mielikuvituksen ja innon koko hommasta. Ota siis askel kerrallaan, äläkä vaadi itseltäsi liikoja.

4. Laadi suunnitelma unelman toteuttamiseksi. Aseta päämäärä ja ryhdy miettimään, mitä sinun on tehtävä päästäksesi tavoitteeseen? Omille ajatuksille sokeutuu helposti, jos samaa asiaa pohtii liiaan pitkään, sitä alkaa kulkea ympyrää ratkaisun kanssa. Tässä kohtaa on hyvä katsella omaa päämäärää ja tilannetta myös objektiivisesti, ikäänkuin itsesi ulkopuolelta. Kuinka näkisit tilanteen, jos tyypillä X olisi samanlainen tavoite, ja hän olisi samanlaisessa lähtöpisteessä. Mitä vinkkejä antaisit hänelle? Mitkä ois hyviä vetoja hänen tilanteessaan? Kirjaa paperille konkreettisesti ylös asioita, jotka juolahtaa mieleen. Mieti vielä, missä järjestyksessä näitä askeleita kannattaa ottaa, mikä on seuraava teko, jonka voit tehdä unelmasi tavoittamiseksi? Voit asettaa myös pienempiä välitavoitteita matkan varrelle, jolloin ne ylläpitävät prosessia ja pysyt vauhdissa mukana. Kirjallisen suunnitelman laatiminen auttaa sitoutumaan unelman toteuttamiseen ja ohjaa sinua oikeaan suuntaan.

5. Ryhdy toteuttamaan unelmaa askel kerrallaan. Tämä on viimeinen ja ratkaiseva askel. Kaikki meistä osaa unelmoida, mutta kuinka monella on rohkeutta lähteä toteuttamaan omian unelmia? Ensimmäinen konkreettinen teko oman unelman eteen, on kuin sinetti oman päämäärän päälle, se on sitoumus omaan projektiin. Tuon kuvitteellisen kynnyksen yli hyppääminen, on suurin askel tällä makalla. Moni usklataa tehdä kaiken siihen asti, kunnes hommaa pitäisi lähteä toteuttamaan ihan oikeassa elämässä. Usko omaan tekemiseen puuttuu, "ei se kuitenkaan onnistu".. Lakkaa ajattelemasta noin, koska tuo ajatus estää sinua elämästä unelmaasi. Ihminen pystyy yllättäviin tekoihin, jos on motivoitunut. Anna unelmillesi mahdollisuus. Hiukan optimistista asennetta kehiin ja rohkeasti omien unelmien perään! Unelmoi, aseta päämäärä ja toteuta.

-M

Kuvat: Marika Vz, edit by me.

Ei kommentteja