TORREY PINES - TERVEISIÄ POSTIKORTTIMAISEMISTA

torrey-pines-hiking-trail
torrey-pines-hiking-trailtorrey-pines-hiking-trailtorrey-pines-hiking-trailtorrey-pines-hiking-trailtorrey-pines-hiking-trailtorrey-pines-hiking-trailtorrey-pines-hiking-trailtorrey-pines-hiking-trail
Viime kuussa oltiin taas San Diegossa viettämässä viikonloppua ja tulomatkalla pysähdyttiin Torrey Pinesin luonnonpuistoon patikoimaan upeiden maisemien toivossa. Torrey Pines sijaitsee Tyynenmeren rannalla, vähän pohjoiseen San Diegosta, ja about parin tunnin ajomatkan päässä Los Angelesista, riippuen ruuhkasta. 

Torrey Pinesin luonnonpuistossa on eri pituisia hiking traileja. Me patikoitiin about kaksi ja puoli tuntia, käytiin useampi lyhyt reitti ja napattiin samalla vähän kuvia muistoksi. Upeat merimaisemat on jo lyhyen kävelymatkan päässä, joten kuvien hankkimiseksi ei tarvitse patikoida pitkää matkaa. Jätettiin vielä pari reittiä seuraavaan kertaan, koska tänne pitää ehdottomasti palata. Kuljetaan kuitenkin Torrey Pinesin ohi usein, kun ajetaan viikonlopuksi San Diegoon.

Puistoon ei ole helppo eksyä, koska reitit on merkitty selkeästi, eikä reitiltä saa poiketa. Toisaalta Darrylin kanssa tuskin eksyy muutenkaan, koska hän on minua paljon järjestelmällisempi ja huolellisempi. Mä saatan mennä tuntumalla ja luotan omaan suuntavaistoon, samalla kun hänen kellossa on kompassit ynnä muut härpäkkeet, ihan vaan kaiken varalta. Tällaisissa asioissa me ollaan vastakkaisuudet, hän varautuu asioihin ja minä elän autuaan huolettomana, vailla huolta huomisesta. Hän on itseasiassa se, joka sai minut miettimään myös rahan säästämistä ja sijoittamista, ainaisen kädestä suuhun elämisen sijaan.

..mutta takaisin asiaan. Torrey Pines oli todellakin näkemisen arvoinen luonnonpuisto. Helpoiltakin reiteiltä löytyy aivan upeita meri ja kallio maisemia. Erittäin iso peukku tälle kokemukselle, oli ehdottomasti paras hiking kokemus tähän saakka.

Lue myös:

-M

Ei kommentteja