TARINA PARISUHDEVÄKIVALLASTA

parisuhdeväkivalta-apu
Tunnen sympatiaa kuunnellessani Laura Mannisen teosta - Kaikki anteeksi*. Se on tarina parisuhdeväkivallasta, siitä kuinka unelmien parisuhde muuttuu peloksi ja väkivallaksi. Minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta parisuhdeväkivallasta, mutta kirja oli ajatuksia herättävä. Mietin, että ihan hyvin tällainen tapaus voisi sattua kenelle tahansa. Eihän kukaan meistä tieten tahtoen halua ryhtyä väkivaltaiseen parisuhteeseen, mutta kuinka monesta ihmisestä voi päällepäin nähdä näitä ominaisuuksia? Ulkopuolisena on helppo ladella toiselle parisuhdeneuvoja, mutta kun omat tunteet on pelissä, asiat ei aina ole niin mustavalkoisia. Missä menee rakkauden ja pelon raja?

Lyhyt yhteenveto kirjasta:

Laura, neljääkymmentä lähestyvä vahvatahtoinen feministi ihastuu Mikkoon, joka on monessa mielessä täydellinen: hurmaava, kohtelias, herkkä ja sympaattisesti oikutteleva mies. 


Vähitellen Laura, joka ei ole koskaan haaveillut lapsista, huomaa pyörittävänsä Mikon kanssa kolmilapsisen uusperheen arkea. On koira, omenapuut ja kauniisti vanhentunut omakotitalo. Jonkin aikaa kaikki näyttää täydelliseltä.

Kaikki anteeksi on Laura Mannisen tiivistunnelmainen ja tarkkanäköinen esikoisromaani – väkevä puheenvuoro parisuhdeväkivallasta, perheestä, häpeästä ja vaikenemisen kulttuurista sekä onnistumisen pakosta.


Kirja on tunteita herättävä, todentuntuinen tarina parisuhdeväkivallasta. Tarina vetää mukaansa niin hyvin, ettei taukoja malttaisi pitää. Kuuntelin teoksen äänikirjana Book Beatin kautta. Lämpimät suositukset raskaasta aiheesta huolimatta. Erityisesti tästä voisi olla apua parisuhdeväkivaltaa kokeville vertaistueksi, rohkeudeksi puhua ja löytää apua omaan hätään.

Minkälaisia ajatuksia ja kokemuksia teillä on aiheesta?

-M

2 kommenttia

 1. Itse olen saanut kokea parisuhdeväkivaltaa ja muiden ihmisten reaktio voi olla myös todella negatiivinen. Asiat kun ei tosiaankaan ole niin mustavalkoisia kuin voisi ajatella.
  Kirja lähtikin omalle listalleni, tarkoituksena joskus lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä jutut ei varmasti ole koskaan helppoja ja yksiselitteisiä. Kirja oli kyllä erittäin avaava tarina parisuhdeväkivallasta ja pelosta, mitä ihminen voi joutua kokemaan omassa kodissa.. Samalla siinä oli paljon myötätuntoa ja ymmärrystä, kun puoliso olisi halunnut auttaa väkivaltaista miestään yli ongelmien. Toivon sinne kaikkea hyvää! <3

   Poista