EN PÄÄSSYT ENGLANNIN KURSSILLEStressitasot ja paniikki ehti jo nousta, kun Culver City Adult School ei hyväksynytkään minua opiskelemaan englantia. Edeltävästi olin varma, että kyseinen englannin kurssi on minulle hyödyllinen, ja pidin lähes itsestäänselvyytenä, että minut hyväksytään kouluun. Olin myös laskenut sen varaan, että saan tarvitsemani kuusi creditiä parissa kuukaudessa tuolta kurssilta.

Yllätykseksi läpäisin kaksi eri tasoista englannin lähtötasotestiä lähes täysin pistein. Yli 90% vastauksista oli oikein. Testissä testattiin lähinnä kuullun- ja luetun ymmärtämistä. Ymmärrän arkipuhetta hyvin, mutta minun heikkouteni on lähinnä lauseiden rakentamisessa ja kieliopissa. Pian löysin itseni selittämästä tätä sepostusta myös tapaamisessa, jossa oli tarkoitus käydä lähtötasotestin tuloksia läpi. Lopulta minulle sanottiin, että voisin ottaa englannin keskustelutunteja perjantai aamuisin, mutta muuta opetusta heillä ei ole minulle tarjota lähtötasotestien perusteella.

Keskustelutunnit on perjantaisin, joka sopii mun kalenteriin, kuin nenä päähän. Olin ekalla englannin keskustelutunnilla viikko sitten ja voi kuinka kivaa meillä oli. Ihmiset alkoi jutella mulle jo ennen luokkaan pääsyä. Muut opiskelijat oli pääsääntöisesti eri puolelta Aasiaa, yksi Equadorista ja osa Meksikosta. Kaikki oli niin ystävällisiä ja mukavia, kovin kiinnostuneita kuulemaan mun tarinaa ja samalla minä heidän elämäntarinoitaan. Elämän lähtökohdat on niin erilaiset eri kulttuureissa. Olin takuulla luokan nuorin opiskelija, mutta mietin, että ikä on vain numeroita. Erittäin positiivinen kokemus. Nämä tunnit jatkuu aina kesäkuun puoleen väliin saakka.

Lue lisää au pairin opintovelvollisuudesta täältä.

-MEi kommentteja