AU PAIR VUOSI - SEIKKAILUA JA LASTENHOITOA


Au pair vuosi on sellainen kauppa, jossa lastenhoito on joka viikkoinen velvollisuus, ja ulkomailla asuminen tulee ikään kuin kaupan päälle. Ei yhtä ilman toista. Au pair vuosi onkin unelmapesti lapsirakkaalle ja seikkailunhaluiselle nuorelle, tai vaikka vähän vanhemmallekin. Kannattaako hakea au pairiksi, vaikka lastenhoito oiskin ihan uus juttu? Mitäs, jos muksut lähinnä ärsyttää, mutta silti tekis mieli lähteä viettämään au pair vuotta, ihan vain seikkailun ja ulkomailla asumisen vuoksi?

Ellei lastenhoitokokemusta vielä ole, mutta au pair vuosi polttelee mielessä ja uskoisit tulevasi muksujen kanssa toimeen, niin parin kuukauden au pairin pesti testiin vaan. Lastenhoitokokemus taitaa olla aina näissä jutuissa plussaa, mutta kyllä omatoimi auppariksi pääsee ilman lastenhoitokokemustakin. Toki on myös mainittava, että au pair järjestö vaati Yhdysvaltoihin tullessa 200 tuntia lastenhoitokokemusta, mutta esimerkiksi Eurooppaan, tai vaikka Austariaan voi lähteä omatoimisesti avoimella mielellä ja reippaalla asenteella.

Ehkä on sanomattakin selvää, että en suosittele au pair vuotta kenellekään, joka tietää jo valmiiksi, ettei lapset ole lähellä sydäntä ja muksut lähinnä ärsyttää. Siinä ajaa vain itsensä epämukavaan työnkuvaan, ja host perheen hankalaan tilanteeseen. Kaikille osapuolille on mukavaa, kun homma toimii, ja työnkuva ei tunnu vastenmieliseltä joka päivä. En suosittele lähtemään au pairiksi pelkän seikkailunhalun siivittämänä, koska lastenhoito kuuluu tähän diiliin vahvasti.

Au pair vuosi on niin sanotusti helppo ja turvallinen tapa päästä asumaan vuodeksi ulkomaille, hakemaan elämänkokemusta, esimerkiksi lukion, tai ammattikoulun jälkeen. Ei ole murhetta vuokran maksamisesta, eikä pätkäduunien kestosta, saati rahasta ja ruoasta maailmalla ollessa. Oikeastaan au pairiksi voi lähteä missä tahansa elämäntilanteessa. Kaikki on kiinni sinusta itsestäsi. Minä olin jo hyvää matkaa aloittelemassa sairaanhoitajan uraa, mutta kaipasin jotain uutta, piti saada vielä elää ja kokea ennen perheenperustamis haaveita ja oman kodin ostamista. Usein asiat järjestyy, kun niitä ryhtyy järjelemään. Auppariksi voi hakea vaikka ensi kesäksi, parin kuukauden pesti jossain päin Eurooppaa kuullostaa ihan mahtavalta seikkailulta!

Pakko vielä mainita, että on ihan eri juttu asua ulkomailla kokonainen vuosi, tai edes pari kuukautta, kuin ottaa se perinteinen viikon, tai kahden loma kohteeseen ja yrittää saada siitä jotain irti. Täällä asuessa pääsee enemmän kiinni kulttuuriin, ihmisiin ja kaikkeen siihen, mitä tämä paikka oikeasti tarjoaa. Nämä seitsemän kuukautta on valehtelematta olleet elämäni parasta aikaa.

-M

Kuvat paikasta: Mulholland Scenic Overlook, Los Angeles, Kalifornia


2 kommenttia

  1. Etkös muuten aiemmassa postauksessa jossain sanonut, että Jenkkeihin ainakin oli ikäraja että yli 26-vuotiaana ei enää voinut tulla? Eli ei ihan mihin tahansa elämäntilanteeseen varsinaisesti sovi kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Yhdysvaltoihin on kyllä ikäraja, mutta muualle maailmaan voi lähteä ihan hyvin esimerkiksi Au Pair Wordia apuna käyttäen. :)

      Poista