AU PAIR VUOSI JA OPISKELU

au-pair-ja-opiskelu
au-pair-ja-opiskelu
au-pair-ja-opiskelu
Au pair on velvollinen opiskelemaan kuusi creditiä (noin 75 tuntia) kuluvan au pair vuoden aikana USA:ssa. Mun vuosi on jo yli puolen välin, eikä toistaiseksi ole yhtään opintoja kasassa. Minua ei hyväksytty englannin kurssille, jonka varaan olin tavallaan laskenut koko opintojen suorittamisen. Stressi nousi pintaan, kun tiedostin itsekin, että tulee kiire valita kurssit ja aloittaa opinnot, mikäli meinaan suorittaa opintopisteet ennen kesää.

Siinä sitten selailin UCLA:n vihkosta mielenkiintoisia kursseja, aina valokuvaamisesta, graafiseen suunnitteluun. Neljän creditin laajuinen kurssi ois maksanut 750 dollaria. Kaiken kukkuraksi UCLA:n toimipisteelle ajaa arki-iltaisin ruuhka aikaan varmasti 40 minuuttia per sivu, vaikka kovin pitkästä matkasta ei olekaan kyse. Työpäiville olisi tullut pituutta, se taisi olla päällimmäinen syy siihen, miksi luovuin UCLA:n tarjonnasta tällä erää. 

Alle 10 minuutin ajomatkan päässä on West LA College, joka tarjoaa myös opintoja aikuisille. Heidän vihkosesta löysin kaksi enspanjan kurssia, sekä sijoittamisen perusteita käsittelevän kurssin, joista kiinnostuin. Ilmottauduin kursseille ja maksoin kurssimaksut yhdeltä istumalta. West LA Collegen hinnat oli huomattavasti edullisemmat, kuin UCLA:n. Maksoin kahdesta espanjan kurssista ja sijoitamisen perusteita yhteensä 347 dollaria. Koulu on sen verran lähellä, että sinne on helppo kulkea. Näiltä kursseilta saan yhteensä 4 creditiä ja loput kaksi tulee Culver City Adult Schoolin englannin keskustelutunneilta, jotka ovat minulle ilmaiset. 

Olen aina halunnut oppia espanjaa ja tykkään lattarirytmeistä, kuuntelen paljon espanjankielistä musiikkia. Se on kaunis kieli ja kaiken lisäksi hyödyllinen maailmalla. Olen lykännyt espanjan kurssien ottamista, koska ajattelin että parempi oppia ensin englanti hyvin ja ryhtyä opiskelemaan espanjaa myöhemmin. Espanjan alkeisiin tarjoutui kuitenkin nyt hyvä mahdollisuus, joten miksipä ei? Sitä paitsi lauantaiaamun tunnit istui taas erinomaisesti mun aikatauluun.

En olisi vielä vuosi sitten uskonut valitsevani sijoittamista käsittelevää kurssikokonaisuutta opintojeni kohteeksi, mutta keskusteluni Darrylin kanssa viime aikoina on saanut minut itseasiassa kiinnostumaan sijoittamisesta ja asiaan perehtyminen onkin ollut mun to do -listalla jo muutaman kuukauden. Ketäpä ei kiinnostaisi taloudellinen turvallisuus tulevaisuudessa, tai edes mahdollisuus kasvattaa varallisuutta? Olen ollut nuoren ikäni sellainen kädestä suuhun eläjä, en ole osannut säästää ja opintolainaakin tuli nostettua ihan huolella silloin opiskeluaikana. Nyt on hyvä mahdollisuus kartuttaa tietoa tämän aiheen tiimoilta, koska se on ollut mielen päällä jo pitkän aikaa. Se jää nähtäväksi sijoitanko koskaan penniäkään osakkeisiin, mutta ainakin haluan ymmärtää kuinka homma toimii.

Kurssivalinnat oli yllättävät, mutta olen tyytyväinen valintaani. Opinnot tulivat kustantamaan yhteensä 347 dollaria. Host perhe on velvollinen maksamaan opintokustannuksia 500 dollaria/vuosi ja ylimenevä osuus (mikäli sellaista on) jää au pairin maksettavaksi. Näin ollen minulle ei jäänyt tänä vuonna omasta pussista maksettavaa. :)

-MEi kommentteja