SUNNUNTAIN AJATUKSIA ONNELLISUUDESTAMikäs tässä ollessa. Elämässä tuntuu olevan kaikki hyvin. Elämä ei ole täydellistä, mieleen tulvahtaa heti monta asiaa, jotka voisivat olla paremmin. Siitä huolimatta, olen tullut siihen tulokseen, ettei mikään koskaan riitä, jos antaa vain puutteille valtaa omassa mielessä. On parempi avata silmänsä sille, mistä on tullut, ja mitä kaikkea upeeta on saanut elämässä aikaiseksi.

Nykyinen elämäntilanne, oli joskus vain välähdys ajatuksen juoksussa. Se muotoutui hennoksi toiveeksi mielessä, sitten unelmaksi ja päämääräksi, joka lopulta johti toimintaan. Muutin Kaliforniaan ja minusta tuli au pair. Olen tänään tässä, sen sijaan että pistäisin kipukiippiä olkapäähän sairaanhoitajan toimessa. Rehellisesti sanoen, olen onnellisempi tässä elämäntilanteessa, vaikka minulla ei virallisesti olekaan omaa kotia, tulotasoni on ihan minimissä ja joku voisi ajatella, että au pairina oleminen on ihan pohjanoteeraus minun ikäiselle ihmiselle, joka on opiskellut itselleen kunniallisen sairaanhoitajan ammatin. Silti olen onnellinen täällä. Siihen varmasti vaikuttaa moni asia.

Olen laittanut merkille, että pysyvää onnellisuutta ei saa rahalla, materialla, ei yhteiskunnallisella asemalla, maineella, tai menestymisellä. Niistä jutuista me revitään hetkelliset onnellisuus huumat, ja kohta haluaan lisää, enemmän, parempaa, koska mielelle mikään ei riitä. Joku sanoo, että jos voittais pari miljoonaa lotosta, elämässä voisi tehdä asioita, jotka tekee ihmisen onnelliseksi. Ihminen sokaistuu sille mitä saa, eikä mikään ole riittävää, unelmastakin tulee arkipäivää. Uskallan väittää, että edes lottovoitto ei tee sinusta onnellista. Onnellisuus on enemmän asennekysymys, näetkö sen mitä sinulla on, vai sen mitä sinulta puuttuu? Onko lasi puoleksi täysi, vai puoleksi tyhjä? Teetkö työtä intohimon, vai rahan vuoksi? Toteutatko omaa unelmaa, vai yhteiskunnan unelmaa? Jokaisen ihmisen pitäisi elää edes vuosi elämässään itselleen, ja nähdä mistä elämässä on oikeastaan kyse. Sitä tajuaa, että elämä on matka ja siitä matkasta voi nauttia.

-M

1 kommentti

  1. Hei kiva postaus ja olen itsekin pohtinut onnellisuutta blogissani. :) Tosi kauniita kuvia ja kiva, että eksyin blogiisi! :)

    http://www.siirikiviharju.com/2018/01/kaveletko-onnesi-ohi.html

    VastaaPoista