PINTAKUIVAN SEKAIHON PUHDISTAMINEN


Mun ihonhoito koki täydellisen käänteen viime keväänä, kun silloinen kämppis (samalla yksi parhaista ystävistäni) sai ylipuhuttua minut muuttamaan kasvojenhoitorutiinit totaalisesti. Ihoni on herkkä ja taipuvainen kärsimään kuivuudesta etenkin talviaikaan. Epäpuhtauksia, kuten mustapäitä ja finnejä ilmestyy lähinnä kasvojen T-alueelle. Ihoni on pintakuiva sekaiho.

Aikaisemmin käytin ihon puhdistamiseen geelimäisiä puhdistustuotteita, tai puhdistusvaahtoja, jotka olivat suunnattu rasvoittuvalle iholle. Olin valinnut tuotteet sen perusteella, että pääsen eroon T-alueen epäpuhtauksista, mutta en ollut huomioinut ihoni kuivuutta. Liian voimakkaat puhdistustuotteet nimittäin kuivattaa ihoa entisestään ja aiheuttaa kiristävää tunnetta kasvoilla.

Käytiin läpi pari ihotyypilleni sopivaa puhdistustuotetta, joista lopulta valitsin lompakko-ystävällisemmän tuotteen testiin. Valintani oli Evolven Gentle Cleansing Melt*, joka on suunnattu erityisesti kuivalle ja herkälle iholle. Hinta (21,50) oli mielestäni kohtuullinen luonnonkosmetiikan tuotteeksi. Luonnonkosmetiikka on hiukan kalliimpaa, kuin markettien hyllyillä notkuvat kemikaalikoktailit. Raaka-aineet on puhtaita ja kysessä on niin sanotusti ehtaa tavaraa, sen vuoksi siitä maksetaan vähän enemmän. Tämä puhdistustuote on kuitenkin riittoisa, käytin yhden purkin noin neljässä kuukaudessa. Toki riippuu, kuinka paljon tuotetta käyttää kerralla ja peseekö kasvot aamuin illoin. Itse käytän tuotetta vain iltaisin. Useamman kuukauden käytön jälkeen, laitan peukut pystyyn tälle luonnonkosmetiikan puhdistustuotteelle.

Puhdistuksen jälkeen laitan aina kasvoveden, seerumin ja kosteusvoiteen vaikuttamaan yön yli. Pelkkä puhdistaminen öljypohjaisella tuotteella ei tietenkään yksistään riitä kosteuttamaan ihoa. Kasvojen hoidosta on tullut joka iltainen rutiini. Voisin kirjoittaa siitä kokonaan toisen postauksen lähiaikoina. Nykyään ihokarvat nousee pystyyn edes siitä ajatuksesta, että ottaisin käyttöön ne itselleni täysin vääränlaiset puhdistustuotteet. Kannattaa ehdottomasti nähdä vähän vaivaa opiskellakseen oman ihotyypin hoidosta, ja millaiset tuotteet sopii juuri sinun ihollesi. :)

-M

P.s Saat Jolien* verkkokaupasta ilmaisen toimituksen tilauksiin ensi viikon perjantaihin saakka 22-28.2.2018. 

Ei kommentteja