KALIFORNIAN TALVIVARUSTEETEn ollut uskoa korviani, kun mulle sanottiin viime talvena, että pakkaa laukkuun mukaan lämpimiä vaatteita talvea ajatellen. Kehotettiin ottamaan villasukat ja lämmin paita, myös takki olisi tarpeeseen. Minulla oli ollut sellainen mielikuva, että Kaliforniassa on lämmin ympäri vuoden, ja onhan täällä, tavallaan.. mutta illat ja yöt on kuitenkin yllättävän kylmiä ja auringonlaskun jälkeen takki on todella tarpeeseen.

Kyllä täällä lämpöä riittää päivisin myös talviaikaan. Päivälämpötila on ollut keskimäärin reilu +20 viimeiset pari kuukautta. Illat, yöt ja aamut on kuitenkin kylmiä. Tällä hetkellä yölämpötilat on +6 asteen tienoilla. Mulla ei ole lattialämmitystä, joten viimeistään illalla suihkun jälkeen on mukava vetää villasukat jalkaan, ja lämmin paita päälle. Päivällä lenkkeillessä tarkenee usein t-paidassa ja treenihousuissa. Päivisin aurinko tuntuu mukavan lämpimältä iholla, mutta samaan aikaan viileä tuuli laittaa miettimään mitä lenkille pitäisi pukea, pitkähihainen, t-paita, vai jotain paksumpaa? 

Mummon kutomat villasukat ja Bik Bokista ostettu villasekoite paita on olleet osuva valinta mun matkalaukkuun. Mä olen muutenkin vilukissa, villasukat on ihan mahtava keksintö. Kiitos mummolle. Aina niin auringoiset kuvat Kaliforniasta, saa uskomaan, että täällä on lämmin, suorastaan kuuma ympäri vuoden. Kun aurinko laskee horisonttiin, täälläkin saa pukea lämmintä päälle. Villakangastakki ei olisi yhtään liikaa viileille illoille, kun lähtee ulos.

-M

4 kommenttia

 1. Meillä oli alle 30 F viime yönä, koko viikko on ollut kylmä, luntakin satoi.
  We live about 1 hr 50 min drive from LA, near Palm Springs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Siellähän on melkein sama sää, kuin Suomessa.. :D Meilläkin tuli rakeita pieni kuuro toissapäivänä. :)

   Poista
 2. Ja vuorilla on luntakin, lisää tulossa ensi viikolla, ehkâ huomennakin.

  VastaaPoista
 3. Onpas ollut ihanaa löytää tämä sinun blogi! Tuo mieleen muistoja omasta vaihtovuodesta Washingtonin osavaltiossa. Haaveilin aina myös au pair vuodesta, joka jäi toteuttamatta. Mutta ihana seurata muiden unelmien toteutumista :)

  Tässä mun uus blogi, joka pyörii nyt tulevan amerikan road tripin ympärillä :) https://twinkletwinkleblonde.blogspot.fi/

  VastaaPoista