INTROVERTTI JA YSTÄVYYS

introvertti-ystävyysintrovertti-ystävyys
introvertti-ystävyys

Ystävät, ilman heitä olisin ehkä menettänyt järkeni, masentunut kaiken maailman sydänsuruista ja muista elämän vastoinkäymisistä. Onneksi ympärillä on ihmisiä, jotka välittää. Myös introvertti tarvitsee sosiaalista kanssakäymistä ja ystäviä, vaikka heidät mielletään usein hiljaisiksi, omaa rauhaa rakastaviksi tyypeiksi.

Testaa oletko introvertti

On totta, että me introvertit viihdytään hyvin omissa oloissa ja rauhallisessa ympäristössä, mutta kyllä mekin tarvitaan ystäviä ja sosiaalista kanssakäymistä. Minulle introverttinä, on tärkeää viettää laatu-aikaa ystävien ja läheisten kanssa, mutta tarvitsen sitä huomattavasti vähemmän, kuin moni ekstrovertti ystäväni. Siinä missä ekstrovertti saa energiaa ihmisistä ja hälinästä, introvertti lataa akkunsa rauhallisessa ympäristössä, usein omissa oloissaan. Introvertin on tärkeää löytää tasapaino sosiaalisen elämän ja oman ajan välille. Akussa on oltava virtaa, että kone jaksaa pyöriä.

Ekstroverteista koostuvassa ryhmässä saatan olla hiljaisempi, koska nämä ovat niin kovia puhumaan, että on yksinkertaisesti vaikea saada suunvuoroa. Kahden kesken tulen yleensä hyvin juttuun ekstrovertti ystävien kanssa, ja he onnistuvat kylvämään vauhdikasta ja menevää fiilistä myös minuun. Silti sosiaalisesti aktiivisten päivien jälkeen kaipaan hetken omaa aikaa tasapainoksi.

Introvertit suosii pitkiä ja syviä ihmissuhteita. Parasta ystävyyden saralla on ollut löytää ihmisiä, joilla on samankaltaisia arvoja elämää kohtaan. Näiden tyyppien kanssa ollaankin jaettu jo useampi yhteinen vuosi. Minulla on sekä introvertti, että ekstrovertti ystäviä. On jaettu ilot ja surut, oltu toistemme olkapäänä vaikeissa asioissa. Ihanaa, että ystävät on olemassa. <3

Hyvää ystävänpäivää!

-M

Toppi: Zara / Korvikset: Forever 21

2 kommenttia

  1. Samaistun hyvin tähän tekstiin, introvertit eivät automaattisesti ole epäsosiaalisia tai tarvitse ystäviään sen vähempää kuin ekstrovertitkään. Jos persoonallisuustyypit kiinnostavat enemmänkin niin tässä on tosi kiinnostava ja yllättävän tarkka testi kartoittamaan ihmisten erilaisia ominaisuuksia: https://www.16personalities.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mekin tarvitaan ystäviä ja tukiverkostoa. :) Itseasiassa olen tehnyt tuon persoonallisuustestin, ja kirjoitin siitä postauksenkin tänne blogiin. Tulos oli todella tarkka ja osuva minulle (INFP). Kiitos kuitenkin! :)

      Poista