FIILIKSIÄ AU PAIR ELÄMÄSTÄ

au-pair-vuosi-amerikassa
au-pair-vuosi-amerikassa
au-pair-vuosi-amerikassa
au-pair-vuosi-amerikassa
au-pair-vuosi-amerikassa
au-pair-vuosi-amerikassa
au-pair-vuosi-amerikassa
Au pair arkeen kuuluu väistämättäkin lasten kanssa touhuaminen, leikkiminen, ruoan laitto, pientä siivousta, toisinaan kuskaaminen harrastuksiin, tai kouluun. Au pair on monitoiminainen (tai mies), samaan aikaan ikäänkuin isosisko, nanny, kuljettaja, kokki ja sen sellaista..

Au pair elämä on verestänyt lähinnä mun muistoja omasta lapsuudesta, siitä kuinka äiti auttoi asioissa, teki meille lapsille välipalaa ja oli sellainen tuki ja turva uusissa asioissa. Mulle on tullut tästä au pair arjesta sellainen kodinomainen fiilis, koska nyt minä olen huolehtiva aikuinen 45 tuntia viikossa. En kuitenkaan vastuussa 24/7, joten ehkä tämä on hyvää harjoitusta ja esimakua perhe-elämään, mikäli sellaiset haaveet ovat olleen joskus mielessä. 

Au pairina teen aamupalaa, lounasta ja pidän keittiön siistinä, siivoan aina omat jälkeni. Keksitään yhdessä aktiviteetteja lapsen kanssa, käydään päivittäin muskarissa ja lenkkeillään rattaiden kanssa. Toisinaan laitan lapsen nukkumaan myös kotona, mutta hyötyliikunnan yhdistäminen työaikaan ja lapsen unihetkeen on usein houkuttava ajatus minulle itselleni. Huolehdin välipalat ja juomiset, tarjoan syliä ja tukea, silloin kun elämä potkii pientä ihmistä päähän. 

Toisinaan minuakin koetellaan. Kaksivuotias on ryhtynyt antamaan aika teräviä käskyjä ja itku saattaa tulla, kun nanny ei annakaan periksi kaikessa. Toistaiseksi lapsen tasolle meneminen, lämmin halaus ja kertominen, että "kyllä täti susta tykkää, mutta nyt tehdään näin, koska.. (mikä se perustelu ikinä onkaan)" -on auttanut aika hyvin. Kiukkua kestää muutaman minuutin, mutta kohta koko juttua ei enää edes muisteta. Toisinaan on vedettävä rajoja, eikä annettava periksi kaikessa mitä lapsi haluaa. Rajat on rakkautta ja lapsi tarvitsee niitä.

Lue myös:

Au pairin työpäivä
Kuinka paljon au pair tienaa?
Au pair vuosi - plussat ja miinukset
Au pairin rahapäiväkirja
5 KK - Au pair kuulumiset

-M


2 kommenttia

  1. tulee hirveä ikävä omia aupair muistoja ja californiaa paikkana..<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. California on ihana <3 Voispa tänne vain jäädä! :D

      Poista