5 KK - AU PAIR KUULUMISET

au-pair-usa

Viisi kuukautta au pairina, kuinka täällä rapakon toisella puolella menee? Kiitos kysymästä, oikein hyvin. Elämä on löytänyt arkiset uransa, päivät ja viikot rullaa verkkaisasti eteenpäin. Kaikki ei ole enää niin uutta ja jännittävää, mutta arki on mukavaa ja tasapainoista. Au pair aika on ollut heittämällä yksi elämäni parhaista kokemuksista. Koti-ikävä ei ole yllättänyt. Päinvastoin, täällä on ollut niin hyvä olla, että olen alkanut epäröimään koko Suomeen paluuta.

Kaksi viikkoa sitten läpäisin vihdoin ajokokeen ja sain väliaikaisen Californian ajokortin. Nyt odottellaan virallista korttia saapuvaksi. Mun käytössä on iso lava-auto. En ole eläissäni ajanut niin isolla autolla, mutta aika sujuvasti se on taittunut parkkiruutuun myös peruuttaen. Onhan se vähän äijä-auto tällaiselle neidille, mutta parempi, kuin ei mitään. Auton myötä kokee itsensä vapaaksi liikkua ja tehdä asioita. Ihan mahtavaa, että sain ajokortin ja minulla on auto käytettävissä.

Lähiseudulle on muuttanut useampi uusi au pair, ja olen saanut yhteydenottoja somen kautta. Nyt on ilmeisesti aika alkaa sosialisoitumaan enemmän. Viime kuukaudet olen ottanut iisimmin ja ladannut akkuja. Mun introvertti luonne nauttii myös siitä omasta ajasta. Arki-iltoina suorastaan tykkään kirjoitella näitä blogi juttuja, tai lähteä lenkille kuullokkeet korvissa, ihan yksin. Se on minulle sitä akkujen lataamista. 

Menen huomenna töiden jälkee englannin lähtötasotestiin ja selvitellään, saanko varmasti englannin tunneista tarvittavat kuusi creditiä kasaan. Au pairin opintovelvollisuus on vielä täyttämättä. Englannin kurssin lukukausi oli alkanut jo viime syyskuussa, mutta minulle lupailtiin, että voisin hypätä jollekin luokalle mukaan lähtötasotestin jälkeen. Kirjoittelen opinnoista myöhemmin lisää, kun asiat selviää.

Kaikin puolin au pair elämä maistuu ja hoitolapsen kanssa kaikki hyvin. Pikku neiti täyttää pian kaksi vuotta. Jatkuva kasvu ja kehitys jaksaa ihmetyttää meitä kaikkia. Lastenhoidon kanssa ei varsinaisesti ole ollut suuria haasteita koko aikana. Ainoa mainittavan arvoinen haaste on ollut nukuttaminen. Aikaisemmin hän nukahti ainoastaan päiväkävelylle kärryihin, mutta nykyään osaa jo pyytää itse päikkäreille ja nukahtaa 5-10 minuutissa vuoteeseen. Hän on varsin suloinen tapaus. <3

-M

Ei kommentteja