UUDEN VUODEN LUPAUKSET x 3

uuden-vuoden-lupaukset
uuden-vuoden-lupaukset

Vuoden vaihde on hyvää aikaa aloittaa uusia juttuja ja asettaa tavoitteita elämään. Tammikuussa pääsee aloittamaan taas puhtaalta pöydältä ja menneen vuoden pölyt on karistettu kannoilta. Mä halusin tehdä pari uuden vuoden lupausta viitoittamaan tietä vuodelle 2018.

Tavoite on aina parempi, jos sen määrittää tarkasti. Käytä lukuja, kuinka monta kertaa, kuinka monta kiloa, tai mikä määre sun tavoitteeseen ikinä sopiikaan. Hyvin kuvaillun tavoitteen täyttymistä on helpompi seurata, kuin sellaisen yleispätevän "ryhdyn elämään terveellisesti", mikä sitten on terveellisesti elämistä ja kenen mielestä? Tässä tulee mun lupaukset vuodelle 2018.

1. Aktiivinen bloggaaminen. Syksystä lähtien olen kirjoitellut säännöllisesti blogia. Tällä tahdilla haluan myös jatkaa, koska se pitää blogin elossa. Olen jo monta vuotta haaveillut siitä, että ois aikaa ja voimavaroja kirjoittaa enemmän. Nyt mä haluan panostaa blogiin. Lupaan julkaista vähintään kaksi postausta joka viikko.

2. Säästän rahaa. Asetan itselleni kunnianhimoisen 3000 dollarin tavoitteen vuoden loppuun mennessä. Joulukuussa Amerikan tililläni tulee olla tämä summa rahaa, kaikkien lentolippujen ja verojen, ynnä muiden kustannuksien jälkeen. Au pairin tulot ei ole päätähuimaavat, ja mä en ole oikeastaan koskaan osannut säästää rahaa. Nyt on aika opetella.

3. Minireissut Vegasiin ja Palms Springsiin vuoden 2018 aikana.

Haluan tavoitteiden olevan sen verran suuria, että tunnen saavani jotain aikaiseksi ja motivoidun tekemisestä. Samalla tavoitteiden on oltava sen verran pieniä, että ne on saavutettavissa, eikä minun tarvitse olla liian ankara itseäni kohtaan tulevan vuoden aikana. Liika paine tavoitteiden täyttämisestä aiheuttaa stressiä. Otetaan sen kokoisia askeleita eteenpäin, että on mahdollisuus saada onnistumisen kokemuksia. Onnistumisista saa lisää voimaa ponnistella taas uusien, korkeampien tavoitteiden eteen. Onnistumisprosentti on suurempi, jos tavoitteet osaa muotoilla juuri sopivan kokoiseksi omaan elämään. Jokainen tietää itse oman tahtovoimansa, jaksamisen ja ajalliset resurssit parhaiten. Jokaisen tavoitteet on eri näköisiä ja eri kokoisia.

Hyvää uutta vuotta 2018!

-M

Ei kommentteja