AU PAIRIN TYÖPÄIVÄ
8 AM Työpäivä alkaa. Keitän kaurapuuron, ellei kukaan muu ole ehtinyt aloittaa aamupalan valmistamista. Katan pöydän ja keitän aamukahvit. Pikku neiti on yleensä hereillä, kun tulen sisälle. Usein lapsella on jo vaippa ja vaatteet vaihdettuna. Ellei ole, autan siinä.

9 AM Siivoan aamupalapöydän. Tavallisesti ryhdytään lukemaan hoitolapsen kanssa kuvakirjaa ja opiskelemaan sanoja suomeksi. Hän on innoissaan uuden oppimisesta ja kuvakirjat on suosikkeja. Aamu on myös hyvää aikaa leikkiä ja touhuta yhdessä. 

10 AM Lämmitän lapselle maitoa.

11 AM Ryhdyn valmistamaan lounasta.

12 PM Syödään lounasta. Keitän päiväkahvit. Vaihdan lapselle vaipan ja pakkaan reppuun kaiken tarvittavan muskari reissua varten.

1 PM Lähden kävelemään rattaiden kanssa muskariin, lapsi nukahtaa matkan ajaksi. Reipasta kävelyä tulee reilun tunnin verran. 

2:30 PM Lasten musatunti alkaa. Tunti on suunnattu 6kk - 3v lapsille. Ryhmässä on noin 15 lasta vanhempineen. Lauletaan, tanssitaan ja leikitään yhdessä. 

3:30 PM Vaihdetaan vaippa. Lapsi saa pienen välipalan ja lähdetään takaisin kotia kohti. Kävelen taas reilun tunnin ja saan sykettä nostavan treeniin puskiessa rattaat takaisin kotiin. Viimeiset 15-20 minuuttia on pelkkää ylämäkeen nousua. 

4:30 PM Ollaan kotona. Keitän lapselle mannapuuron ja otan itse pienen välipalan pitämään nälän loitolla. Ruoan jälkeen ehtii vielä siistiä vähän keittiötä ja leikkimään, tai lukemaan kirjoja.

5:00 PM Työpäivä loppuu. Kerron lyhyesti perheen äidille, kuinka päivä on mennyt ja oliko jotain erityistä. 

Tämä oli yksittäinen keskiviikko mun au pair arjessa. Päivien sisältö vaihtelee vähän päivittäin, mutta yleisesti ottaen tällaisista palasista mun arki koostuu. Lapsen kanssa touhuilua, ruoan laittoa, ulkoilua ja muskarissa käyntiä.

-MEi kommentteja