AJOKORTIN HANKKIMINEN CALIFORNIASSA

kalifornia-ajokortti
kalifornia-ajokortti
kalifornia-ajokortti

Parin kuukauden piina on vihdoin ohi, kun läpäisin eilen ajokokeen, ja sain Californian ajokortin. Huh, kuinka hyvä fiilis! Kertaan nyt nopeasti teille ajokortin hankintaprosessin kuluineen täällä Californiassa.

Nämä paperit piti olla mukana astellessa DMV:n toimistoon:

  • Kaksi virallista kirjettä, jotka osoittavat että asun osoitteessa, jonka mainitsin hakemuksessa. Tähän ei riitä Amazonin paketti, tai kirje äidiltä. Kirjeiden tulee olla virallisia, kuten tilinauha, vuokralasku, tai minun tapauksessa sosiaalitoimiston kirje ja pankin paperi, jossa mainittiin mun amerikkalainen osoite.
  • Amerikkalainen sosiaaliturvakortti. Ilman tätä on ihan turha edes yrttää päästä ilmoittautumistiskiä pidemmälle (yritetty on).
  • Voimassa oleva passi ja pari virallista paperia (I-94 ja DS-2019) jotka osoittavat, että olen tullut laillisesti maahan. Niistä selviää kuka olen + mun sponsorit jne. Nämä paperit saa au pair organisaation kautta.
  • Pari au pair organisaation kirjettä, joissa todistellaan mun täällä elämistä ja olemista. 

Hakemuksen täyttämisen ja paperisotkun jälkeen otettiin kasvokuvat, sormenjäljet ja näön tarkastus. Tämän jälkeen pääsin tekemään teoriakoetta tietokoneelle. Teoriakokeen kysymykset oli aikalailla samat, kuin tämän linkin takaa löytyvässä harjoituskokeessa. Koetta saa yritää kolme kertaa yhdeltä istumalta. Hakemus, teoriakoe ja ensimmäinen ajokoe maksoi noin 35 $.

Läpäisin teoriakokeen ensimmäisellä yrittämällä. Kokeen jälkeen varasin ajan ajokokeeseen, joka oli kolmen viikon kuluttua. Tein yhteensä kolme ajokoetta, ennen kuin läpäisin testin viimeisellä yrittämällä. Ellen olisi läpäissyt kolmannella, ois pitänyt mennä uudelleen teoriakokeeseen ja sitä rataa. Ensimmäinen ajokoe on ilmainen, toisesta ja kolmannesta maksetaan 7 $ per ajokoe.

Kustannukset:

  • 50 $ DMV (teoriakoe + eka ajokoe 35$, sen jälkeen yimääräiset ajokokeet 7$/koe.)
  • 186 $ vuokra-autot (yhteensä kolme vuorokautta)
  • 45 $ bensat
  • Yhteensä: 281 $

DMV:ssä on todella pitkät jonot joka päivä, joten kannattaa varata aika netistä etukäteen. Toimistolle on hyvä mennä huolellisesti valmistautuneena ja harjoitella Losin ruuhkassa ajamista ennen ajokokeen ottamista. Teoriakokeeseen kannattaa opiskella, tuskin olisin mennyt heittämällä koetta läpi ilman asiaan perehtymistä.

-MEi kommentteja