Syntymäpäivät San Diegossa


Perjantaina hyppäsin junaan ja suuntasin Californian rannikkoa alas Meksikon rajalla sijaitsevaan San Diegoon. Käytännön syistä istuin iltajunassa ja kaikki ne upeat rannikkomaisemat jäi tällä kertaa näkemättä. Sääli sinänsä, koska junamatka San Diegoon on ollut mun toivelistalla nimenomaan rannikkoreitin ja maisemien vuoksi.

San Diegossa oli määrä juhlia Darrylin synttäreitä. Perjantai iltana hurautettiin autolla suoraan rautatieasemalta Cheesecake Factoryyn syömään (nimestä huolimatta, siellä tarjoillaan myös ihan oikeeta ruokaa). Jälkkäriksi otettiin kotipakettiin pari palaa juustokakkua. Tämän ravintolan juustokakkua suosittelen maistamaan, jos eksyy Amerikan maalle. On muuten taivaallista, ja näitä toimipisteitä löytyy vähän joka puolelta. Illalla kilisteltiin lasin verran kuohuvaa syntymäpäivien kunniaksi ja maistettiin muutama lusikallinen juustokakkua.

Lauantai aamuna nautittiin aamupalaa läheisessä kuppilassa. Päädyin ottamaan pinaattimunakkaan, paistetuilla perunoilla, vaalea leipä ja marmeladi jäi syömättä. Aamupalan jälkeen käveltiin perinteiseen tapaan rantaan, sieltä Little Iltalyyn, jossa oli paikallinen Farmer's market käynnissä. Mun ostoskoriin lähti kaksi pientä viherkasvia kolmen dollarin kappalehintaan. Illalla palattiin autolla ruuhkan mukana Los Angelesiin.

Darrylin synttärit oli onnistunut juttu, yhteistä laatuaikaa ja mukavia muistoja taas kerran. Junamatka rannikkoa pitkin täytyy ottaa joku toinen kerta uusiksi, mutta mieluummin aamujunalla. Junalla matkustaminen oli helppoa. LA-San Diego välinen matka maksoi 37 dollaria.

-M


Ei kommentteja