Rahat reissuun vai säästöpossuun?

matkustaminen-on-kallista
New York, USA
matkustaminen-on-kallista
Laguna Beach, CA

matkustaminen-on-kallista
Amsterdam
matkustaminen-on-kallista
Kööpenhamina
matkustaminen-on-kallista
Santa Barbara, CA
Au pair vuotta aloittaessa olin jo ehtinyt haaveilla parin viikon lomasta Meksikoon, myös road trip Yhdysvalloissa on ollut pitkään mun toivelistalla. Palms Springsiin on mentävä viikonlopuksi ja Las Vegas on ehkä pakko nähdä, mutta ei nämä reissut ilmaisia ole. Toisaalta haluaisin myös säästää rahaa.

En ole oikeastaan koskaan ollut hyvä säästämään. Olen ollut aina rahan suhteen vähän huoleton. Tästä asenteesta huolimatta mulle on ollut tärkeää maksaa vuokra, laskut, ruoka ja muut välttämättömyydet ensisijaisesti. Se viivan alle jäänyt osuus on mennyt matkusteluun, vaatteisiin, kosmetiikkaan, harrastuksiin ja mihin milloinkin.

Nyt yritän painaa vähän jarrua rahan käytössä. Ehkä jätän toistaiseksi suuremmat matkahaaveet toteuttamatta, ja yritän järjestää pari pienempää reissua, esimerkiksi sinne Palms Springsiin ja Vegasiin. Mä saan asua nyt Californiassa kokonaisen vuoden ja täälläkin on paljon nähtävää.

Kirjoittelin juuri viime viikolla postauksen, kuinka paljon au pair tienaa. Asuminen ja eläminen on täällä ilmaista, joten palkasta pitäisi olla vara heittää säästöön edes pieni määrä joka kuukausi. Saapa nähdä saadaanko tuhlaajatytöstä penninvenyttäjä.  

-M

Ei kommentteja