Kuinka paljon au pair tienaa?


Tänään puhutaan polttavasta puheenaiheesta, nimittäin rahasta. Mä olen hypännyt ison loikan tulotasossa alaspäin lähtiessäni au pairiksi. En tehnyt tätä elämän valintaa rahan takia. Tein tämän valinnan itseni ja oman onnellisuuteni vuoksi. Onnea ei voi ostaa rahalla, mutta kokemuksilla on suuri merkitys siihen, näyttääkö maailmankuva vaaleanpunaiselta, vai harmaalta.

Au pairin tienestit vaihtelee ympäri maailmaa. Euroopassa maksetaan eri suuruista viikkorahaa, kuin Amerikassa, tai Australiassa. Maailmanlaajuisesti au pairin palkkaan tuskin on mitään ohjetta, mennään vain paikallisen tason mukaan. Mä olen tullut au pair järjestön kautta Californiaan hoitamaan tätä pestiä, ja järjestö on ennalta määritellyt viikkorahan suuruuden, josta ei voi neuvotella puolin, eikä toisin.

Au pair saa viikkorahan lisäksi luontoisetuja, kuten ilmaisen asumisen, ilmaisen ruoan. Minun ei tarvitse maksaa netistä, eikä puhelinliittymästä. Maksan kuitenkin itse Uber ja Lyft kyydit omiin menoihin. Mielestäni reilu peli.

Viikkoraha on 195,70 dollaria viikossa, eli vajaa 800 dollaria kuukaudessa. Euroina tämä tarkoittaa 660,76 euroa kuukaudessa. Mielestäni korvaus on kohtuullinen, ottaen huomioon luontoisedut. Ei tässä vararikkoon joudu, mutta toistaiseksi en ole ehtinyt kerätä kovin montaa dollaria säästöön. Ensi vuonna on maksettava verot näistä au pair tuloista, joten siihen on varattava ainakin muutama satanen. 

-M


3 kommenttia

 1. moikka! Kuinka paljon sulla oli omaa rahaa säästössä, kun lähdit auppariksi? Oon suunnittelemassa aupparivuotta ja oon miettinyt, että kuinka paljon sitä ns. "Omaa rahaa" kannattaa olla, vai pärjääkö sillä viikkorahalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kyllä viikkorahalla pärjäilee ainakin täällä Yhdysvalloissa ihan hyvin, ellei Suomeen ole maksettavana mitään laskuja. Mä kävin vaihtamassa euroja dollareiksi muistaakseni 600 euron edestä tänne tullessa. Toki olin säästänyt rahaa tilille, mutta ne on lähinnä Suomen laskujen maksamiseen tarkoitettua rahaa, plus jos haluaa ostaa jotain kalliimpaa, kuten matkat Suomeen kesken au pair vuoden tms.. :) Mut kyllä viikkorahalla pärjäilee, jos ei harrasta ihan törkeen paljon ulkona syömistä ja shoppailua. :D

   Poista
 2. Kiva kuulla mitä siellä maksetaan, rahajutut kun on nyt muutenkin aina kiinnostavia haha! :D

  VastaaPoista