7 PÄIVÄÄ, 7 KUVAA

bäcoshop-culver-city
Viime lauantaina hankin viimeiset joululahjat, ja testasin Bäcoshopin eväät Culver Cityn keskustassa. Oli flunssa, ja ruoka taisi olla liian tulista siihen olotilaan. Yskitti ja niistin sydämeni kyllyydestä. Onneksi oli rutkasti nenäliinoja mukana.

shabu-shabu
Sunnuntai ja iltavuoro. Tavallinen päivä lapsen kanssa, möllötettiin sisällä koko päivä, koska en vielä uskalla lähteä lenkkeilemään flunssan vuoksi. Illalla FeiFei tuli koulusta kotiin ja syötiin kiinalaisittain Shabu Shabua. Pannu pidetään pöydässä sähköliedellä ja sinne laitetaan katkarapuja, lammasta, nuudeleita, tofua, sieniä, vihreitä. Omassa kulhossa on jonkinlaista seesami tahnaa ja ruohosipulia jo valmiiksi. Otetaan kulhoon lihaa, kasviksia ja nuudelia kiehuvasta vedestä, kun ruoka on kypsää. Herkullista.

joulukuusi
Maanantaina haettiin joulukuusi. Täällä myytiin niin tuuheita ja muhkeita kuusia, että laittoi miettimään, kuinka sellaisia edes kasvaa. Yritettiin metsästää joulukuusen koristeita kissojen ja koirien kanssa, mutta niitä ei tahtonut löytyä mistään. Maanantaina fiilisteltiin lapsen kanssa Joulua musiikin tahdissa ja katseltiin ensimmäistä kertaa kuvia Joulupukista. Alle kaksi vuotiaasta tuli heti Joulupukin tosi fani!

lasten-joululaulut
Joululaulut jatkuivat tiistaina, nyt lapsi kyseli Joulupukkia jatkuvasti. Hän sanoo "Joulupukki" ja osoittaa mun puhelinta, josta joululaulut kuuluvat. Joulupukki, Joulupukki on suosikki laulu, mutta Joulupukki matkaan jo käy kelpaa myös. Tip tap, tip tap, on alkanut kuulua neidin suusta myös yhä useammin. Ihanaa, kuinka pieni ihminen on aidosti niin innoissaan Joulupukista ja joululauluista. Joulupukin kuvien katselu on ollut myös mielipuuhaa tällä viikolla. 

socker-bit
Keskiviikkona lähdin hakemaan Fazerin suklaata Socker bit nimisestä, ruotsalaisesta karkkikaupasta. Myrskyisän oloinen tuuli tuntui kylmältä. Karkkikaupasta löytyi, kuin löytyikin Fazerin sinistä, Geishaa, Mariannea ja Fazer Mint suklaata. Lisäksi oli pakko napata muutama noitapilli ja liitulaku pussiin. Fazerin suklaa kuuluu ehdottomasti Jouluun.

Torstaina leivottiin tämän Joulun ensimmäiset joulutortut. Voitaikinalevyt ostettiin Traider Joesta. Luumumarmeladia ei löytynyt kaupasta ollenkaan. Käytettiin appelsiini marmeladia (ainoa marmeladi, jota löytyi), ja luumuhilloa, joka ei kestänyt tietysti uunin kuumuutta samalla tavalla. Saatiin kuitenkin herkullisia joulutorttuja, soveltamisesta huolimatta.

piparkakkutaikina

Perjantaina alkoi mun vapaat. Tein piparkakkutaikinan valmiiksi jääkaappiin. En edes muista koska olisin leiponut piparit alusta loppuun ihan itse, ehkä äidin kanssa joskus lapsena. Nyt oli jo korkea aika virkistää muistia. Taikinasta jäi puuttumaan pari oleellista maustetta, nimittäin neilikkaa ja pomeranssin kuorta en löytänyt ruokakaupasta. Toivotaan, että pipareista tulee siitä huolimatta herkullisia.

-M

Ei kommentteja