TOP 5 vinkit hiusten kasvuun

Follow my blog with Bloglovin
Kuluneen vuoden aikana olen saanut paljon kysymyksiä, olenko laittanut hiusten pidennykset. Minulla ei ole hiusten pidennyksiä, mutta omat hiukset ovat kyllä saaneet nopeasti lisää pituutta. Kuivista ja katkeilevista hiuksista tulikin pitkät, elinvoimaiset ja vahvat. En itsekään tarkalleen ottaen tiedä mitä on tapahtunut, mutta jaan nyt kaiken sen tiedon, mitä olen tehnyt hiusteni eteen.

Ravintolisä, joka tehoaa.

MSM-jauhe on ehdoton ykkönen, jos mielii paksummat hiukset ja toivoo nopeampaa hiusten kasvua. Olen käyttänyt tätä tuotetta kuuriluontoisesti noin puoli vuotta kerrallaan. Nyt en ole käyttänyt tuotetta enää pitkään aikaan, koska varsinaista toivetta paksummista ja pidemmistä hiuksista ei enää ole. Minun kohdallani tämä toimi, uusia vauvahiuksia tuli runsaasti parissa kuukaudessa ja ikävänä haittapuolena myös ihokarvat kasvoivat tavallista nopeammin.

Leikkaa latvat säännöllisesti. 

Olen joskus leikkauttanut hiuksiani kerroksittain, mutta siihen sanon nykyään tiukasti aina EI. Se sai latvat aina hapsottaa joka suuntaan koko päässä. Ehkä en vain osannut koskaan elää kerroksittain leikattujen hiusten kanssa, mutta niin traumaattinen kokemus minulle on jäänyt, että en heti lähde siihen hommaan uudelleen. Pyydän siis leikkaamaan latvat aina tasamittaiseksi, jolloin ne näyttävät myös paksummilta aina latvaan saakka. Samalla, kun haperolatvat leikataan pois, hiuksista tulee terveen ja paksumman näköiset. Kampaajalla kannattaa siis käydä säännöllisesti, vaikka hiuksen pituudesta luopuminen kirpaisee.

Ravinto, vitamiinit ja hivenaineet

Hiukset ja kynnet on ensimmäinen juttu, josta keho lakkaa huolehtimasta, ellei saa riittävästi ravintoaineita. Pidä siis hyvää huolta myös ravitsemuksesta, riittävästä vitamiinien ja hivenaineiden saannista. Täydennä ruokavalioa monivitamiini valmisteella.

Harjaa hiukset oikein

Aloita hiusten harjaaminen latvoista harjaten alaspäin. Etene vähitellen kohti tyveä. Näin vältät hiusten katkeilua ja suurien takkujen raivokasta selvittelyä. Käytän itse luonnon harjaksista tehtyä harjaa, joka on hellävaraisempi hiuksille. Vältä harjatessa repimistä ja kovakouraista hiusten käsittelyä.

Hiero päänahkaa

Pään hieronta aktivoi verenkiertoa hiustyven alueella ja hiusjuuri vahvistuu. Mä olen jättänyt päänhieronnan ihan puhtaasti hiusten pesun yhteyteen. Hieron shampoon ja hoitoaineen aina kaikessa rauhassa, ilman kiirettä.

On hyvä muistaa, että hiusten kasvuun vaikuttaa myös perintötekijät. Minulla on ollut jo lapsuudessa paksut ja elinvoimaiset hiukset, mutta viimeiset 13 vuotta hiukset ovat olleet vain varjo entisestään. Nyt näyttää siltä, että jotakin on tapahtunut, koska kasvuvauhti on saanut uutta puhtia, eikä runsaudesta ole enää puutetta. Ehkä se on stressitön elämä, ehkä vitamiinit, tai ehkä nämä kaikki asiat yhdessä. 

-MEi kommentteja