RUNYON CANYON - patikointia Los Angelesissa

Viime lauantaina oltiin jo ennen aamu yhdeksää aloittelemassa Runyon Canyonilla aamupatikointia. Ei uskoisi, että reitti alkaa muutaman korttelin päästä ruuhkaisasta Hollywoodin Walk of Famesta. Tämä oli mun toinen kerta tällä polulla ja olen aikeissa vielä palata. Tässä paikassa mieli rauhoittuu maisemia katsellessa, mutta samalla saa hyvän treenin kivutessa ylös parempien näkymien toivossa.

Runyon Canyon Park sijaitsee kaupungin sykkeen vieressä, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Silti siellä pääsee vähän rauhoittumaan liikenteen vilinästä. Leinkkeilijöitä on yllättävän paljon heti aamusta, ja tunti tunnilta yhä enemmän. Koirat saa olla vapaana. Jokainen vastaantuleva nelijalkainen onkin ilman talutushihnaa, kuitenkin sulassa sovussa. Hiekka tomuaa helposti lämpimänä päivänä ja reissun päätteeksi uudet Niken lenkkitossut on yltäpäätä tomussa ja hiekassa.

Runyon Canyonilla voit itse päättää kuinka pitkän reitin kuljet. Osa poluista on haastavampia kulkea, mutta ei mikään suuri haaste terveelle ja liikkuvalle ihmiselle. Polku on tasaista nousua, hiki tulee pintaan. Ylhäällä on huikeat maisemat joka puolelle. Parhaimmillaan polku kulkee kapealla kukkulan laella ja näkymät aukeaa joka suuntaan. Me kierrettiin maisemia ihastellen ja jutellen noin puolitoista tuntia.  Tämä paikka on must see, jos suunnittelee matkaa Los Angelesiin.

-M

Ei kommentteja