Miksi syödä omega-3 rasvahappoja päivittäin?


Mun ja kalaöljyn yhteinen taival on alkanut joskus vähän ennen ensimmäistä kisavalmennusta. Itseasiassa se oli niitä aikoja, kun ryhdyin käymään salilla aktiivisemmin ja kiinnostuin hyvinvoinnista. Kisavalmennuksien aikaan mun ravintolisälistalla oli päivittäin omega-3 rasvahapot suurina annoksina. Käytän edelleen kalaöljyvalmistetta päivittäin, vaikka välillä onkin ollut pausseja.

Aikuisen tulisi saada 2-3 g omega-3 rasvahappoja päivittäin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 150g rasvaista kalaa, kuten lohta päivässä. Henkilökohtaisesti syön lohta ehkä kerran kahdessa viikossa. Takaan kuitenkin riittävän omega-3 rasvahappojen saannin kalaöljykapselilla joka päivä.

Suurin ongelma on omega-3 ja omega-6 rasvahappojen keskinäinen suhde ruokavaliossa. Näiden pitäisi olla tasapainossa keskenään. Suurin osa ihmisistä saa liian vähän omega-3 rasvahappoja ravinnosta, suhteessa omgea-6 rasvahappoihin.

Omega-3 rasvahappoja voi suositella jokaiselle omasta hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Riittävä omega-3 saanti vaikuttaa aivotoimintaan, mielialaan ja niistä on hyötyä sydän- ja verisuonisairauksien ennalta ehkäisyssä. Henkilökohtaisesti käytän kalaöljyvalmistetta pitämään mielen virkeänä ja aivot toimintakunnossa. 

-M

Ei kommentteja