HÄIDEN KUTSUVIERASLISTA

Lapsena haaveilin vähintään 100 kutsuvieraan häistä. Siihen aikaan kuvittelin myös tosissaan, että aikuisena asun kolmikerroksisessa uima-allastalossa, aurinkorannalla. Mielikuvitusta ja suuria unelmia riitti. Vuosien saatossa on vähitellen oppinut tuntemaan itseään paremmin, lapsuuden haaveet on muuttuneet hiukan realistisempaan suuntaan. Nykyään tiedän, että jos joskus menen naimisiin, häistä löytyy vain kymmenkunta ihmistä. Kutsuvieraat ovat minun, tai miehen elämän tärkeimpiä, läheisimpiä ja rakkaimpia ihmisiä. Ehkä vieraat ovat enemmän ystäviä, kuin kaukaisia sukulaisia.

Olen joskus maininnut blogissa introvertti luonteestani. Tykkään syvällisistä keskusteluista ja hyvät ystävät voi laskea yhden käden sormilla. Uusien tuttavuuksien kanssa pakonomainen säästä puhuminen ei ole mun lempiaiheita, ellei se ole oikeasti tarkoituksen mukaista. Mieluummin tutustuisin ihmisen syvimpään olemukseen ja keskustelisin vaikka heidän parisuhdeongelmista. Ihmissuhteet on oikeasti mielenkiintoisia, sää harvoin yllättää oikein tosissaan.

Juhlissa tunnelma on tärkeämpää, kuin kaikkien sukulaisten, serkun siskon kaimojen ja näiden puolisoiden kutsuminen paikalle. Jos joskus menen naimisiin, tai täytän pyöreät 50, en halua kutsua vieraita velvollisuudesta. Kutsulista rakennetaan aidosta rakkaudesta ja syvästä ystävyydestä näitä ihmisiä kohtaan. Täytyy vielä mainita, ettei naimisiin meno ole ajankohtaista, ja niitä 50-vuotisjuhlia saa odoittaa vielä 23 ja puoli vuotta.

-MEi kommentteja