CALIFORNIA DRIVING LICENSE

Täällä mä päästelin jo kaksi ensimmäistä viikkoa menemään autolla, ennen kuin sain tietää, ettei mua voida lisätä host perheen liikennevakuutukseen ilman Californian ajokorttia. Saan toki ajaa mun kansainvälisellä ajokortilla täällä, mutta en ole vakuutettu. Käytännössä se tarkoittaa sitä, etten ole liikkunut ensimmäisen kahden viikon jälkeen autolla metriäkään. Nyt on Californian ajokortin hankkiminen edessä ja se aiheuttaa harmaita hiuksia.

Au pair järjestöstä osattiin kertoa, että osa Amerikkalaisista vakuutusyhtiöistä vaatii paikallisen ajokortin, ennen kuin au pair voidaan lisätä perheen vakuutukseen. Tai vastaavasti jotkin vakuutusyhtiöt veloittaa suuren summan rahaa au pairin lisäämisestä vakuutukseen ilman paikallista ajokorttia. Meidän vakuutusyhtiö ei antanut vaihtoehtoja, paikallinen kortti on oltava.

Ensin on läpäistävä teoriakoe ja sen jälkeen suoritetaan ajokoe. Autolla ajaminen on tuttua mulle. Liikennesäännöt ja auto on hallinnassa, mutta teoriakoe on englanniksi. Englannin kielen autot ja liikenne -sanasto ei välttämättä ole mulla ihan huippuluokkaa. Se on ainoa asia, joka niitä harmaita hiuksia on aiheuttanut ja miksi olen lykännyt tenttiin menemistä näinkin pitkään. Eihän se ongelma mihinkään katoa sitä lykkäämällä, joskus se on pakko hoitaa pois alta.

Peukut pystyyn.

-M

Ei kommentteja