VÄLIVUOSIvälivuosi
välivuosivälivuosi

Oletteko koskaan kuullut sanottavan, että etäisyyden ottaminen tuttuihin ja turvallisiin rutiineihin, saa meidät huomaamaan uusia asioita ja näkemään sen tutun, arkisen elämämme eri tavalla? Konkreettinen etäisyyden ottaminen Suomen arkeen selkeyttää tulevaisuuden suunnitelmia mun mielessä. Välivuosi tekee hyvää ja tuo mukanaan uusia ajatuksia ideoita.

Tulevaisuus on yksi iso kysymysmerkki mun mielessä. Ennen tänne lähtöä tuntui, että mitä pidempään mä jään suorittamaan arjen rutiinia Suomeen, sitä tiukemmin kietoudun kaikkeen siihen turvallisuuteen mitä minulla oli. Kaikkeen siihen turvallisuuteen, joka ei oikeasti tuntunut edes minulta itseltäni, mutta johon olisin voinut vahingossa takertua koko loppu elämäksi, kun muuta ei ollut tarjolla.

Harvoin uudet haasteet ja onni tulee hakemaan koti-ovelta. Toki sekin on mahdollista, ja juuri näin tapahtui ystävälleni, joka sai kaverin suosituksesta uuden, kivan työpaikan ja täysin uudet haasteet. Tästä esimerkistä huolimatta, en uskalla luottaa onnen potkuihin, koska silloin odottaisin ehkä koko loppu elämäni.

Mä toivon, että tämän vuoden aikana saan jonkinlaisen ajatuksen siitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Sen jälkeen on helppo siirtyä toiseen vaiheeseen, eli toimimaan asian eteen ja hankkimaan mahdollisimman paljon tietoa. Olen sitä mieltä, että ammatissa voi olla oikeesti hyvä silloin, kun tekee sellaista työtä mistä tykkää, silloin haluaa kehittyä, olla hyvä ja oppia mahdollisimman paljon uutta omasta erikoisalastaan. Toivon löytäväni itseni vielä koulun penkiltä. Mutta katsotaan, usein asiat menee ihan eri tavalla, kuin itse suunnittelee. Olen avoin kaikille mahdollisuuksille.

-M

Ei kommentteja