Unelmien toteuttamisesta

unelmatunelmatunelmat

Lapsena mulla oli jotenkin sellainen käsitys, ettei unelmia voi saavuttaa. Olin siinä uskossa, että arkinen elämä ja työ on tärkeimmät asiat maailmassa. 20 ikävuoden tienoilla löysin positiivista elämänasennetta käsittelevää kirjallisuutta ja vähitellen ohjelmoin aivoni uudelleen. Kerran täällä vain eletään, miksei vois tehdä jotain mistä oikeasti nauttii?

Jossain vaiheessa kai uskoin, että ihan kaikki on mahdollista, jos vain on sinnikäs ja tekee kaikkensa omien tavoitteiden eteen. Siitä ollaan palattu vähän maan pinnalle, mutta edelleen olen sitä mieltä, että on pyrittävä toteuttamaan itseään ja tehtävä elämästä juuri itsensä näköinen. Olen oppinut, ettei aina ole pakko pyrkiä täydellisyyteen, eikä itseään kohtaan pidä olla liian ankara. Sellainen vaativuus on raskas taakka kantaa. Tärkeintä on olla rennosti omaitsensä.

Onko raha tärkeämpää, kuin omat toiveet elämää kohtaan? En todennäköisesti ois nyt au pairina, jos raha olisi elämäni arvoissa numero yksi. Raha on kivaa, koska sillä voi toteuttaa paljon omia toiveita, mutta usein sen hankkimiseksi on uhrattava aikaa ja voimavaroja. Kumpi on sitten vaakakupissa painavampaa, raha vai aika? Rahaa ei tule, ellei uhraa aikaa työn tekemiseen ja sitä kautta rahan hankkimiseen.

Mä aloitin aktiivisemman reissailun vuosi sitten kesällä, siinä on sitten menty vähän milloin missäkin, aina kun on ollut vähän lomaa töistä. Se oli yksi mun unelmista, nähdä maailmaa vähän enemmän. Sen olen tehnyt ainakin jossain määrin ja olen tyytyväinen valintaani. Silti mielen päällä on ollut toive pidemmästä reissusta ulkomaille, tai mahdollisesti jopa ulkomailla asuminen.

Au pair vuosi mahdollisti mun toiveen asua ulkomailla. Mä uskon, että tää vuosi on juuri oikea veto mun elämään. Säännöllinen unirytmi ja työn parissa pääsen touhuamaan iloisen pikku neidin kanssa. Voisiko paremmin olla? Ihmiset ympärillä tuntuu olevan positiivisia ja siitä saa voimaa. Sääolosuhteissa ei ole valittamista. Tää paikka on suomalaiselle, kuin paratiisi.. jos tykkää palmupuista, auringosta ja hymyilevistä kanssaihmisistä.

-M

2 kommenttia

  1. Moi!
    Voisitko tehdä postauksen, missä avaat hiukan matkaasi au pairiksi? Mistä sait idean hommaan, miten lähdit toteuttamaan sitä, millainen englanti sulla on, lähditkö järjestön kautta yms. 😊

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea! Voin toki tehdä sellaisen. Pitää alkaa alustamaan aihetta... :)

    VastaaPoista