Kohti luonnollista kauneutta

luonnollista-kauneuttaluonnollista-kauneuttaluonnollista-kauneutta

Mä en tiedä mitä California on tehnyt mulle. Luonnollinen kauneus kiehtoo minua yhä enemmän. On tullut jotenkin sellainen fiilis, että miksi pitäisi yrittää olla jotain muuta, kuin luonnollisesti olen? Me kaikki ollaan erilaisia ja siitä pitäisi olla ylpeä. Ei kaikkien tarvitse sopia yhteen muottiin. Meikki ja kaunistautuminen on edelleen kivaa, mutta en tee sitä enää joka kerta, kun astun ovesta ulos.

Nykyään vietän arkipäivät meikittömänä. Viikonloppuisin ja joskus arki-iltoina tykkään laittautua, jos lähdetään jonnekin iltaa istumaan, tai shoppailemaan. Meikittömyys on varmasti osa sitä, että mun arkipäivän työnkuva on lapsen kanssa olemista, lenkkeilyä ja ruoanlaittoa. Tässä elämäntilanteessa meikkaaminen aamuisin tuntuu olevan vain ajan hukkaan. Hikoilen meikin kuitenkin lenkillä pois, eikä pieni ihminen arvota minua sen mukaan, miltä mä näytän tänään. Pieni ihminen arvottaa ihmisiä enemmän tekojen pohjalta.

Ehkä suurin vaikuttava tekijä mun meikittömyyteen löytyy ympäristöstä. Sanotaan, että ihminen muuttuu ja kasvaa samankaltaiseksi ainakin jossain määrin, kuin ympärillä olevat ihmiset. Juuri nyt lähipiirissäni on naisia, jotka eivät juuri käytä meikkiä arjessa. Jotenkin tuntuu tosi hyvältä olla arkisin ilman meikkivoiteen peittämää ihoa, on sellainen rento fiilis. Kasvot on helppo pestä ja hoitaa iltaisin, iho saa hengittää. Aurinko on taas tehnyt hyvää mun iholle, vaikka se ei olekaan täysin virheetön.

Helsingissä kaikki oli toisin. Jostain syystä koin Suomessa enemmän paineita ulkonäöstä ja siitä, kuka mä olen ja miltä näytän muiden ihmisten silmissä. Siellä oli enemmän paineita siitä, minkälaisen kuvan itsestäni annan. Täällä on enemmän fiilis, että ole vain oma itsesi ja se riittää. Tulipa avautuminen.. mutta näin mä tunnen ja se on takuulla yksi syy siihen, miksi täällä on niin hyvä olla. Kokee olevansa riittävä juuri sellaisena, kuin on. Se tunne on vapauttava. Täällä on hyvä olla.

-M
Ei kommentteja