Halloween valmistautumista
Lenkillä näkee jo kuinka ihmiset on koristelleet pihoja Halloween teeman mukaan. Täällä Halloween on paljon isompi juttu, kuin Suomessa. Kuulin, että osa ihmisistä pukeutuu Halloweenina jopa töihin ja lapset kiertää trick or treat kierrosta naapurustossa. Kaupat on olleet täynnä Halloween krääsää jo pitkän tovin.

On tosi mielenkiintoista päästä näkemään ensimmäinen Halloween Yhdysvalloissa, vaikka en olekaan ihan henkeen ja vereen juhlapyhäihminen. En oikein osaa hössöttää Joulua, tai muita juhlapyhiä, ehkä siksi että viime vuosina monet juhlapyhät meni töissä.

Kerranhan sitä vain Yhdysvalloissa ollaan viettämässä Halloweenia ja Sannan kanssa päätettiin ottaa ilo irti tästä mahdollisuudesta. Lähdetään ulos tulevana viikonloppuna, vaikka virallinen Halloween on vasta seuraava tiistai. Meidän yhteinen vapaapäivä on lauantai, joten lauantai iltana starttaa meidän Halloween-juhlat. 

Käytiin jo shoppaileen Halloween varusteita viime viikonloppuna, mutta edelleen multa puuttuu mekko. Vähän harmittaa olla tässä asiassa mattimyöhäinen, koska kiireessä harvoin tulee tehtyä hyvää kokonaisuutta. Vielä on lähdettävä mekkokaupoille.

Halloweenia juhlitaan vuosittain lokakuun 31 päivä. Sen historia juontaa juurensa Irlantiin. Alunperin Halloween oli kelttien juhlapäivä Samhain, jolloin juhlittiin sadonkorjuuta ja toivotettiin uusi vuosi tervetulleeksi. Halloween oli pelätty päivä kelttien keskuudessa, jolloin uskomuksen mukaan elävien ja kuolleiden maailmojen rajat hämärtyivät 31.10. He pukeutuivat pelottaviin asuihin karkottaakseen pahat henget pois.

Kuvia tulossa lisää ensi viikolla!

-M

Ei kommentteja