3 X PARASTA CALIFORNIASSA

au-pair au-pairau-pair

Ensimmäinen kuukausi Los Angelesissa eletty ja 11 kuukautta au pair arkea jäljellä. En ole toistaiseksi kyllästynyt auringon paisteeseen, tai lähipuiston maisemiin. Elän edelleen alkuhuumassa ja tavallaan toivon, ettei tähän arkeen ja elämään pääsisi leipääntymään ollenkaan. Suomalainen ei ole tottunut elämään auringon valossa ja lämmössä jatkuvasti, ehkä juuri siksi pystyn nauttimaan jokaisesta päiväkävelystä ja vapaapäivästä täällä. Nämä sääolosuhteet ja ihmisten kohteliaisuus ei ole mulle itsestäänselvyys suomalaisena.

Kolme parasta asiaa Californiassa

Sää ja vuorokausirytmi. Olen selkeesti kesän lapsi, koska aurinko ja lämpö on mun juttu. Toistaiseksi en ole kyllästynyt Californian sääolosuhteisiin. Aurinko antaa voimaa päivisin ja vaalea iho on saanut vähän väriä. Auringonlaskun jälkeen taivas pimenee nopeasti. Yöt on pimeitä ja päivät täynnä valoa. Mun keho tykkää tästä luonnon omasta vuorokausirytmistä ja on helppo saada unen päästä kiinni, kun iltaisin on pimeää.

Rento elämän tyyli. Ihmisten hyväntuulisuus on tarttuvaa. Tuntemattomat tervehtii lenkkipolulla ja ihmiset on super ystävällisiä. Tulee hyvä mieli, kun saa hymyn vastaan usealta ihmiseltä päivän aikana. Ilo tarttuu.

Luonnollisuus. Hassua että sanon luonnollisuuden olevan parasta täällä, koska toisaalta monet naiset meikkaa paljon ja ulkonäkö on tärkeää. Ehkä mä puhun enemmän itsestäni ja siitä, kuinka California ja au pairin rooli on muuttanut minua. Arkipäivänä mulla on aina meikittömät kasvot, ellen lähde illalla ulos syömään, tai keksi jotain muuta speciaalia. On jotenkin tosi vapaa ja huoleton olo ilman meikkiä + iho tykkää hyvää. Huoleton ja rento asenne on tarttunut ja musta tuntuu, ettei tässä edes tarvitse yrittää olla yhtään sen enempää, kuin on. Se tuntuu hyvältä ja rentouttavalta.

-MEi kommentteja