Parisuhde vai oma unelma?

parisuhdeparisuhde

Samalla lennolla tuli pari tyttöä Yhdysvaltoihin, jotka jätti poikaystävät Suomeen. Heidän kohdalla au pair vuosi tarkoittaa vuoden kestävää etäsuhdetta. Kuullostaa aika hurjalta, mutta toisaalta kuullostaa sekin hurjalta, että joku jättää suuret toiveensa toteuttamatta parisuhteen vuoksi. Parisuhteen pitäisi täydentää elämää, eikä se koskaan saisi olla vankila tai kahle, joka estää yksilöä toteuttamasta itseään.

Musta on hienoa, että joku ihminen arvostaa itseään niin paljon, että uskaltaa lähteä oman elämän seikkailuun ja elää kaukosuhteessa vuoden. Musta ei ollut siihen nuorempana, enkä ole varma olisinko vieläkään valmis vuoden etäsuhteeseen oman seikkailun kustannuksella. Ehkä, jos suhde olisi kestänyt jo kauan, luottamus olisi kunnossa ja mies sanoisi, että nyt sun pitää Mira elää!

Se on sellainen oppimisen paikka, oppia arvostamaan myös omia toiveita ja tarpeita elämää kohtaan. Ihan joka kerta ei tarvitse miellyttää poikaystävää, tai ketään muutakaan. Kuka pitää huolta siitä, että sinun toiveet elämässä täyttyy, ellet sinä itse? Sinkkuna oleminen on opettanut mulle tervettä itsekkyyttä, itsensä arvostamista.

Välimatka saattaa tehdä jopa todella hyvää parisuhteelle. Itsestäänselvyydet unohtuu, tulee ikävä ja muistaa ne kaikki pienet asiat miksi rakastaa toista. Jälleennäkeminen on takuulla jotain suurenmoista, se ilon ja onnen määrä kun rakkaus on ikävöinyt ja saa sitten takaisin sen kaiken minkä hetkeksi kadotti.

Mä ajattelen, että rakkaus ei koskaan kiellä toista lähtemästä. Se sanoo, että mene ja haluaa aina toisen parasta. Siinä ei ole kyse siitä, mistä MINÄ jään paitsi, miksi MINÄ jään tänne ja sinä lähdet. Kyse on siitä, että rakkaus haluaa toisen olevan onnellinen.

-M

2 kommenttia

  1. Tää on musta todella vaikea aihe. Itseltäni päättyi pitkä parisuhde pari vuotta sitten juurikin siihen että halusin elää unelmiani enkä pelkästään suhteelleni, ja toinen osapuoli ei pystynytkään sitä hyväksymään.
    Nyt uudessa parisuhteessa olen huomannut että vaikka olen vapaa ja kumppanini antaa minun mennä ja tulla, ja suhteemme onkin suureksi osaksi etäsuhdetta, vaatii tämä häneltä todella paljon. On todella tärkeää ajatella itseään ja elää unelmiaan, ja juuri sitä tällä hetkellä teenkin, mutta pitää myös osata ottaa toinen huomioon jos haluaa tasapainoisen parisuhteen jossa molemmat ovat onnellisia - ja sen tasapainon löytäminen on haastavampaa kuin voisi kuvitellakkaan.

    VastaaPoista
  2. Oot oikeassa, se ei takuulla ole helppoa ja siinä saa tehdä molemmat paljon kompromisseja. Ihmissuhteet tarvii aina joustavuutta ja ymmärrystä molemmin puolin. Ihanaa kuulla, että sä olet päässyt toteuttamaan omaa unelmaa. Toivottavasti kaikki menee hyvin. :)

    VastaaPoista