Lastenhoitoa ja hyötyliikuntaa


au-pairau-pairau-pairau-pairau-pair


Mielestäni yksi parhaista jutuista au pairin pestissä on se, että työn lomassa pääsee ulos tekemään kävelylenkkejä rattaiden kanssa. Reipas kävely polttaa rasvaa, lapsi viihtyy ja minä nautin ulkona olemisesta.

Meillä on muskari useamman kerran viikossa ja koululle kävelee rattaiden kanssa tunnin per sivu. Täällä amerikkalaiset kulkee autolla lähes joka paikkaan, mutta mä kävelen mielellään ihan vapaaehtoisesti. Mikä ois parempaa, kuin laittaa aurinkorasvat iholle, pikku neiti rattaisiin ja lähteä ulkoilemaan. Reppuun pakataan pieni välipala ja juotavaa molemmille. Aika ihanaa, että arki koostuu tällaisista asioita. Ei kiirettä mihinkään.

Tykkään kävellä reipasta vauhtia ja toisinaan seuraan tuloksia FitBit Blazella, jonka ostin täältä viime keväänä. Alunperin aktiivisuusranneke lähti ostoskoriin sykkeen mittaus ominaisuuden vuoksi omiin mäkitreeneihin, mutta nyt olen löytänyt siitä hyvän kannustimen myös hyötyliikuntaan. Aktiivisuusrannekkeen ominaisuudet on oikeastaan enemmän mielen tsemppaamista. Saan tosi hyvän fiiliksen siitä, kun näen kävellyt kilometrit ja askeleet, tai poltetut kalorit rannekkeen ruudulta. Aktiivisuusranneke on sellainen tulosruutu päivän päätteeksi.

Ylämäkinousut rattaiden kanssa on yllättävän raskaita. Me asutaan korkealla kukkulan laella ja tänne saa punnertaa aina 15-20 minuuttia ylämäkeen kävellen. Mikäli haluaa nostattaa vähän sykettä ja saada päiväkävelyyn enemmän vastusta, ei muuta kuin mäkitreeniä kehiin rattaiden kanssa, tai ilman.

Nyt mä kuullostan ihan bloggaavalta kotiäidiltä, mutta väliäkös tuolla. Lastenhoito on suuri osa mun arkea seuraavan vuoden ja blogi elää mun henkilökohtaisen elämän mukana. :)

Ihanaa alkavaa viikonloppua!

-M

Ei kommentteja