Au pair elämää ja uusia ystäviä

au-pairau-pair

Parhaita ystäviä ei voi pakata matkalaukkuun, kun lähtee viettämään au pair vuotta maailmalle. Minun onneksi täällä odotti jo ennestään tuttu perhe joka helpotti osittain sopeutumista uuteen kulttuuriin. Ainakin toistaiseksi on ollut helppo löytää uusia ystäviä täältä, vaikka en ole laittanut juuri tikkua ristiin asian eteen.

Oli hyvä mäihä, että tapasin Sannan heti ekana viikonloppuna tuttavaperheen juhlissa. Ollaan vietetty paljon aikaa yhdessä siitä lähtien, kun mä saavuin tänne. Meidän aikataulut on myös hyvin samankaltaiset, joten on helppo suunnitella aktiviteetteja yhdessä. Musta on tullut täällä jotenkin aktiivisempi, jaksan tavata enemmän ihmisiä, olla sosiaalinen, eikä väsytä kokoajan. Aurinko on ladannut akkuja, enkä edes muista mitä sana stressi tarkoittaa.

Au pairin kannattaa tutustua myös paikallisiin, vaikka englanninkieli ei vielä oiskaan ihan priimaa. Me suomalaiset vähätellään omia kykyjä, eikä uskalleta puhua jos ollaan epävarmoja kielitaidosta. Rohkeesti vaan puhumaan, siinä sitä oppii. Viime talvena tapasin täällä paikallisen miehen, Darrylin. Vietetään paljon aikaa yhdessä ja puhutaan englantia, se tekee tosi hyvää mun kielitaidolle.

Au pair meetingissä tapaa muita lähialueen au paireja. Näitä meetingejä järjestetään joka kuukausi ainakin Cultural Caren puolesta. Olin toissa viikolla ensimmäisessä tapaamisessa ja tutustuin siellä ihmisiin ympäri maailman, Espanjasta, Argentiinasta, Braziliasta, Sveitsistä.. Ainakaan tällä ei tarvitse huolehtia siitä, että ei olisi ystäviä. Mikäli on itse aktiivinen ja ilmaisee halunsa tutustua uusiin ihmisiin, yleensä vastaanotto on lämmin etenkin muiden auppareiden keskuudessa, jotka ovat täällä ihan samassa tilanteessa.

-M

Ei kommentteja