Tänään jäljellä 19 päivää

Viikot Suomessa vähenee. Tänään jäljellä 19 päivää siihen, että lentokone starttaa Helsinki-Vantaalta kohti Yhdysvaltoja. Pieni stressi yrittää iskeä päälle, kun hoitamattomien asioiden lista kasvaa. Asiat on hoidettava hyvissä ajoin, mielellään seuraavan kahden viikon sisään. Henkisesti olin varautunut yksinkertaiseen ajatukseen, että pakkaan matkalaukut ja muutan kamat varastoon vuodeksi, sitten hyppään lentokoneeseen ja matkaan vuodeksi maailmalle. Todellisuus oli toinen, tässä on pyöritelty jos minkälaista paperia, printattu todistuksia ja myyty tavaraa.

Muista irtisanoa sähkösopimus ja kotivakuutus. Muista tehdä osoitteenmuutos. Muista soittaa pankkiin ja sopia opintolainan takaisinmaksusta. Selvitä Kelan kanssa opintotuen takaisinmaksusuunnitelmaa tulevalle vuodelle. Käy viisumihaastattelussa ja huolehdi kaikki tarvittavat paperit mukaan. Laske budjettia. Muista tehdä myynti-ilmoitus ruokapöydästä, ja varaudu siihen, ettei kaikki kalusteet mene kaupaksi. Käy hammaslääkärissä. Muista selvittää vuokratakuun lunastaminen ja tehdä tarvittaessa valtakirja. Pakkaa muuttolaatikot ja mieti valmiiksi mitä pakkaat mukaan. Hae kansainvälistä ajokorttia. Eikä tässä listassa takuulla ollut vielä kaikki.

Ainakin nämä asiat täytyy hoitaa seuraavan parin viikon sisällä. Kauhistelen jo nyt tulevaa muuttoa, loppusiivousta ja lähtöä Helsingin kautta New Yorkiin, ja siitä muutaman päivän viiveellä edelleen Los Angelesiin. Tämä elämänmuutosrumba on ihanaa ja kamalaa yhtä aikaa. Ihanaa siksi, että tätähän mä halusin. Kamalaa siksi, että tulevien viikkojen juoksuaikataulu kolmivuorotyön lomassa kauhistuttaa.

Edessä on taas haikeat heipat ystäville ja perheelle. Viimeksi tammikuussa itketti ihan tosissaan, kun tiesi että meidän tiivis ystävyys ottaa etäisyyttä Even ja Jonnan kanssa. Onneksi on What`s app ja läppä voi lentää edelleen, vaikka fyysisesti ollaan kohta kaikki eri mantereilla.

Ei auta itku markkinoilla. Kalenteri hyötykäyttöön ja laatimaan seuraavan parin viikon aikataulua. Ystäville ja perheelle sanotaan hetkeksi heippa, mutta silti rakkaimmat säilyy puhelimen päässä. Meillä on ehkä konkreettisesti kymmenentuhatta kilometriä välissä, mutta se ei tarkoita, etteikö oltais läheisiä ystävien kanssa. Pakko myöntää, että olenhan mä pienestä stressistä huolimatta tosi innoissani tästä mahdollisuudesta ja niistä ihanista ihmisistä, jotka Californiassa odottaa. <3

Tulen kirjoittamaan teille myöhemmin vielä matkani tarkoituksesta, kun viisumi on taskussa ja asiat 100% varmistunut. :)

-M

2 kommenttia

  1. Jännittävää ja ihanaa! Mulla on myös lähtö kuukauden päästä edessä, ei kuitenkaan noin pitkäksi aikaa ja ihan vaan Eurooppaan. Kovasti tsemppiä lähtövalmisteluihin! :)

    fitnesta.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ihanaa matkaa myös sinulle. :)

    VastaaPoista