EROViimeisiä päiviä viedään koti-Helsingissä. Fiilis on vähän haikea, Jonna muutti tänään pois meidän kolmen yhteisestä kodista. Eve muuttaa lauantaina ja mun perhe tulee hakemaan tavaroita Pohjois-Pohjanmaalle sunnuntaina. Meidän kolmen tiet eroaa. Iloa huokuneen kodin seinät kaikuu tyhjyyttään. Ei tunnu enää kodilta.

Nämä tytöt on olleet enemmän kuin kämppiksiä, enemmän, kuin pelkkiä hyvänpäivänkavereita, me ollaan oltu parhaat ystävät. Näiden kahden kanssa on jaettu kaikki huolet ja murheet, ihmissuhdesotkut, ihan kaikki surun ja ilot. Eve ja Jonna on ollut mun Helsingin perhe. Nyt meidän kaikkien tiet eroaa, kun Eve lähtee Balille, minä Californiaan ja Jonna jää rakentamaan omaa kotia Helsinkiin.

Kaihoten katselen Helsingin katuja ulkona kävellessä. Silmät avautuu aina ihan uudella tavalla, kun on luovuttava jostain. Silmänräpäyksen ajan ehtii pohtia, että oliko tämä varmasti oikea ratkaisu, että haluanko mä jättää tämän kaiken tänne? Mutta enhän mä ois tähän muutokseen lähtenyt, ellen olisi halunnut sitä. Halusin uusia tuulia ja uuden suunnan. Sain mitä tilasin.

Tuntuu hyvältä ja pahalta yhtä aikaa. Ei oikein tiedä mitä pitäisi tuntea.. Itkisikö menneen luopumista, vai hymyilisikö uudesta ja jännittävästä alusta. Tämä kaikki kuuluu luopumiseen ja toisaalta, on helpottavaa tietää, ettei mun ystävät katoa mihinkään. Me ollaan sama ystäväperhe, mutta fyysisesti eri puolilla maailmaa. Nykyään yhteydenpitäminen on niin helppoa, ei tarvitse harrastaa kirjeen vaihtoa. Ystäviin saa yhteyden vaikka minuutissa, ottaa luurin käteen ja soittaa.

Näistä fiiliksistä huolimatta olen tyytyväinen päätökseeni lähteä. Kaikella on aikansa ja nyt tämä ajanjakso tuli päätökseen. Elämä on alkuja ja loppuja, se on vain kiertokulkua. Suhtaudun avoimin mielin tulevaan. Juuri luopumisen hetkellä kokee suurimpia tunteita, mutta kun uusi aika alkaa, sitä usein huomaa että asiat sujuu hyvin ja pidemmän ajan kuluttua näkee oman kasvun muutoksen seurauksena.

-M

Ei kommentteja