Au pair training school - NEW YORK

au-pair

Mun au pair vuosi alkoi eilen pitkällä matkustuspäivällä Reykjavikin kautta aina New Yorkiin. Nykissä oli pahat ruuhkat ja meidän kyyti oli myöhässä. Matka kentältä majoituspaikkaan kesti lopulta kolme pitkää tuntia. Rankan päivän päätteeksi halusi vain laskea pään tyynyyn.

Helsingin ja New Yorkin välinen aikaero on 7 tuntia. Menin nukkumaan klo.20 paikallista aikaa ja olin valvonut siinä vaiheessa 22 tuntia. Uni maistui siitä huolimatta, että majoituspaikan sängyt natisi aina kylkeä kääntäessä ja huoneessa oli tukala ilma.

Au pair vuoden aluksi meillä on neljän päivän koulutus täällä New Yorkissa. Perjantaina jokainen meistä jatkaa matkaa kohti tulevaa au pair perhettä ja uutta kotia. Täällä on porukkaa ympäri maailmaa, brasilialaisia, saksalaisia, ruotsalaisia, iltalialaisia..

au-pairOlin hiukan järkyttynyt majoituspaikan olosuhteista, koska täällä ei ole rauhaa, tai yksityisyyttä. Jaan kylpyhuoneen kahdeksan tytön kanssa, ovissa ei ole lukkoja. Nukutaan kerrossängyissä ja pelkkä kyljen kääntäminen aamuyöllä tuntuu pahalta, koska kaikki heräävät siihen (ei mitään ihan pientä natinaa). Nukun neljän hengen huoneessa kahden saksalaisen ja yhden tsekki tytön kanssa. Olen asunut 16-vuotiaasta saakka itsenäisesti ja tämä tuntuu suorastaan haasteelta minulle.

Päivät on täynnä ohjelmaa. Ihmisiä on paljon ja ääntä on enemmän, kuin tämä rauhaa rakastava introvertti on tottunut kuulemaan. Nyt ollaan epämukavuusalueella, mutta tästäkin selvitään. Odotan jo perjantai aamun lähtöä lopulliseen päämäärään, Culver Cityyn. Tiedän että siellä odottaa oma tila, rauhallisempi ympäristö ja mukava perhe.

-M

2 kommenttia

  1. Löysin tän blogin tänään ja olen nyt lueskellut näitä sun au pair -kuulumisia mielenkiinnolla koska itse olin vuoden jenkeissä heti lukion jälkeen eli lähdin 19-vuotiaana. Elämäntilanne ja -kokemus siis ehkä vähän eri kuin sulla mut hyvin pärjäsin ja olen edelleen sitä mieltä lähes nelikymppisenä että oli yksi elämäni parhaita vuosia :) Itsellä oli aikanaan koulutusviikon hotelli (New Yorker) ihan mahtava, hieno kahden hengen huone toisen au pairin kanssa josta näköäala Empire state buildingiin. Taitaa noissakin olla siis aika paljon eroja eri aupair-järjestöjen välillä...

    VastaaPoista
  2. Hei kiva kuulla! :) Samaa mieltä siinä, että tämä on todella antoisa kokemus ja kannatti tulla. Olen kuullut aikaisemminkin, että eroja on eri au pair järjestöjen välillä. Joku toinen järjestö majoittaa au paireja hotelliin, kun meidän järjestöllä oli taas oma kampus. Itse olin enemmän huojentunut siitä, että pääsin kampukselta perheeseen muutaman opiskelupäivän jälkeen.:D

    VastaaPoista