Vuosi Californiassa odottaa

californiaKoko kevät ja kesä Suomessa on mennyt tulevan suunnittelussa, työn teossa ja asioiden järjestelyssä. Vuoden alusta saakka on ollut tunne, että haluan palata Yhdysvaltojen länsirannikolle, Los Angelesin syleilyssä sijaitsevaan Culver Cityyn. Tämän unelman pitäisi toteutua elokuun lopussa ja lähtö on jo 99% varma juttu.

Tulossa on kokonainen vuosi Californiassa. En lähde sinne lomailemaan, eikä sellaiseen olisi varaa tässä elämäntilanteessa. Los Angelesin pielessä asuminen ei todellakaan ole ilmaista, eikä ruoka ole lopulta juuri sen halvempaa, kuin täällä Suomessakaan. Tulen myöhemmin avaamaan teille matkani tarkoitusta blogissa, kun kaikki asiat varmistuu ja lentoliput polttelee taskussa. Tämä suunnitelma sai alkunsa jo tammikuussa, mutta toukokuussa ryhdyttiin toimimaan asian eteen. Tässä on ollut aikamoista paperisotaa, puheluita ja asioiden järjestelyä lähdön tiimoilta.

Suomessa minulla on kaikki hyvin, olisi työpaikka, koti, ystävät. Silti jokin osa minussa janoaa uusia maisemia ja kokemuksia. Minulla on seikkailunhalua ja tykkään muuttuvista tilanteista. Asuminen ulkomailla on aina kiehtonut minua ja olen haaveillut matkustelusta ja uuteen kulttuuriin tutustumisesta. Uskon, että juuri nyt on aika lähteä, koska ei ole perhettä, tai avopuolisoa.

Olen huomannut, kuinka unelmat elämää kohtaan elää elämän mukana. Ihastuessani mieheen alan haaveilla perheestä ja paikoilleen asettumisesta. Kai se toive on jossain tuolla syvällä sisimmässä edelleen, mutta se ei ole aktiivinen juuri nyt. Perhe-elämää ehtii kyllä elämään vielä myöhemminkin, mutta tätä vapautta, matkustamista ja elämän kokemista täysin rinnoin, ei ole niin helppo toteuttaa perheen kanssa. Haluan elää tässä hetkessä ja nauttia siitä, mitä elämällä on annettavana minulle juuri nyt.

Olen huomannut myös, ettei pelkoja voita, ellei niitä kohtaa. Ensimmäisellä kerralla lähtö tuntui peottavalta ja riskialttiilta, menettäisin ehkä työn, asunnon ja säännölliset tulot. Elämä näytti kuitenkin, ettei siinä ollut mitään pelättävää. Asiat järjestyivät kuin itsestään ja ongelmat ratkeaa, kun niitä ryhtyy selvittämään.

Nyt olen innoissani tulevasta ja puhelimeen on asennettu päivälaskuri, joka laskee jäljellä olevia päiviä. Tänään jäljellä 53 päivää.

-M

3 kommenttia

 1. Heippa!
  Saavuttiin juuri takaisin Kaliforniasta ja siellä moni asia kyllä yllätti! kirjoittelin aiheesta blogiinkin ja vaikka ei LA:ssa oltukaan niin korkea hintataso oli kyllä yksi niistä!

  Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta tulevaisuutesi siellä, mikä on sun mielestä parasta kaliforniassa tai tällaisessa mahdollisuudessa ylipäätään? :)

  http://starbox.fi/tuijastateofmind

  VastaaPoista
 2. Parasta on varmasti sää, meri ja ihmisten aurinkoinen ja ystävällinen asenne. :)

  VastaaPoista