Reissaamien - Stressiä vai rentoutumista?

reissaaminen

Loman ei koskaan pitäisi aiheuttaa stressiä, tai uuvuttaa sua sängyn pohjalle voimattomana. Puhun nyt minilomista ja perinteisistä viikon lomareissuista ulkomailla. Loman perimmäinen tarkoitus on ladata akut, se tulisi olla antoisia ja positiivisella tunnevarauksella ladattu kokemus. Eurooppaan on kiva lähtee minilomalle, mutta älä vaadi itseltäsi liikoja parin päivän seikkailulla.

Tultiin eilen illalla Jonnan kanssa Kööpenhaminan reissulta kotiin. Kaksi yötä hotellilla ja päivät kierreltiin kaupungilla, shoppailtiin, syötiin ja tutustuttiin uuteen paikkaan. Tekemistä riitti, mutta ajoittain pieni välikuolema hotellilla teki hyvää, ennen seuraavaa ponnistusta. On yllättävän raskasta olla menossa aamusta iltaan. Omaa kehoa pitää kuunnella myös reissatessa. Mitä jaksan ja kuinka paljon? Rentoutumisen ja uusien kokemuksien haalimisen väliltä täytyy löytää kultainen keskitie.
reissaaminen

reissaaminen

Reissatessa on ikäänkuin velvollisuus astua ulos hotellista ja lähteä tutustumaan uuteen kulttuuriin. Aika on rajallinen, eikä toista mahdollisuutta samassa kaupungissa tule heti vastaan. Se fiilis ajaa hiukan menemään ja tekemään enemmän, kuin normaalisti. Viime kesän reissu Barcelonaan oli siinä mielessä tosi jees, että välillä rentouduttiin rannalla ja toisena päivänä oli enemmän kaupungilla kävelyä ja kulttuuria.

Ei kannata ahmia liikaa tekemistä lomalle ainoastaan sillä ajatuksessa, että kerranhan täällä vain ollaan. Sitä polttaa itsensä loppuun, jos juoksee paikasta toiseen pää kolmantena jalkana kaikki lomapäivät. Reissuun pitää lähteä rennolla asenteella. :)

-M

1 kommentti