Netflix suosikkisarjaTavallisesti ajaudun katselemaan sarjoja tai leffoja tietokoneen ruudulta yhdestä syystä; takana on rankka duunipäivä ja jalat huutaa hoosiannaa, aivot on käynyt ylikierroksilla liian monta tuntia. Pää ei pysty luomaan yhtään järkevää ajatusta, tai keskittymään edes kirjan lukemiseen. Tulen kotiin ja totean, että nyt ei jaksa YHTÄÄN mitään. Kaivelen läppärin esiin, hautaudun peittojen alle ja kirjaudun Netflixiin. On aika rentoutua, heittää aivot narikkaan.

Saattaa mennä viikkoja, usein jopa kuukausia, etten avaa koko tv:tä, saati käytä Netflixiä. Leffoja on kyllä kiva katsoa, mutta kyse taitaa olla puhtaasti ajan käytöstä. Usein löydän vapaa-ajalla jotain mielenkiintoista tekemistä sohvalla löhöilyn sijaan, vaikka se tekis takuulla hyvää silloin tällöin. Melkein hävettää myöntää, että mun sivistyksessä on valtava aukko tv-sarjojen, etenkin tosi-tv:n kohdalla. Joku nauttii tv:n katselusta, minulle terapeuttisempaa on kirjoittaa, hengailla kämppisten kanssa, kuunnella äänikirjaa, mennä lenkille tai treenaamaan, olla vaan. Näitä asioita toteutan yleensä vapaa-ajalla aktiivisesti, mutta sitten on niitä päiviä, kun ei kykene luomaan yhtään järkevää ajatusta tai keskittymään mihinkään, ehkä energiat on vaan loppu, mutta nukkumaankaan ei vielä malttaisi mennä.

..sitten kun tulee se hetki, ettei jaksa eväänsä liikauttaa, silloin Netflix on viihdettä parhaimmillaan. Ensisilmäyksellä (engl. How I met your mother) on jo vanha sarja, mutta mä löysin sen vasta pari kuukautta sitten, erään ystävän suosituksesta. Tästä on muodostunut mun suosikki, jota katselen aina silloin, kun näitä koomapäiviä tulee. Tämä "valmiiksi naurettu" sarja oli positiivinen yllätys. Tarinan kertoja (päähenkilö) aloittaa sarjan kertomalla lapsilleen, kuinka tapasi lapsiensa äidin ja koko sarja perustuu päähenkilön ja tämän ystävien nuoruusvuosiin Manhattanilla.

Muita katsomisen arvoisia: Breaking Bad (Netflix) ja Game of Thrones (HBO)

-M

Ei kommentteja