Kimppakämpässä kaksi naista ja miesPitkän aikaa mä sanoin, että musta ei ois enää kimppakämppään. Olin päättänyt, että se on yhteinen koti tulevaisuuden poikaystävän kanssa, tai oma asunto, jossa asun vain minä itse. Ensimmäinen kimppakämppä kokemus oli jättänyt arpensa, silloin 16-vuotiaana se ei onnistunut. Nyt, lähes kymmenen vuotta myöhemmin meidän kodissa asuu kuitenkin kaksi naista ja mies. Eikä se mies ole edes mun nykyinen poikaystävä, se on entinen. Kuullostaa aika dramaattiselta *naurua*.

16 -vuotiaana opiskelijana olin muuttanut pois kotoa. Oltiin vuokrattu parhaan ystävän kanssa yhteinen asunto, jossa molemmilla oli omat makuuhuoneet. Asuminen oli ihan ok, mutta jossain vaiheessa tuli riitaa roskien viennistä ja kaikesta mitättömän pienestä asiasta, tiskaamisesta ja siivoamisesta. Toki meillä oli paljon myös hyviä hetkiä ja runsaasti yhteistä aikaa. Yhdessä asuminen ystävän kanssa oli opettava kokemus, mutta oltiin vielä kovin nuoria, se ei toiminut silloin pitkällä tähtäimellä. Kimppa-asumista kesti vajaa vuosi ja totesin, että ei enää ikinä. Pienet kodin askareet ja niistä riitely ärsytti. Se jälkeen halusin asua yksin.

Mistä itseni löysinkään puolitoista vuotta sitten, muuttaessa Even ja silloin vielä tuntemattoman, Jonnan kanssa yhteiseen kolmioon keskelle Helsinkiä. Olin syönyt jälleen kerran sanani. Olen lakannut jo käyttämästä tuota "ei enää ikinä" fraasia, koska elämä saattaa heittää kuperkeikkaa monta kertaa, siinä vauhdissa mielipiteet ja asenteet muuttuu, niin myös elämäntilanteet. Never say never! Meidän kodin kaksi naista ja mies -järjestely on tällä hetkellä väliaikainen. Ex-poikaystävä vuosien takaa on nyt meidän alivuokralainen.

Miten tämä asumisjärjestely on sujunut, näin niinku omasta mielestä?


Paremmin, kuin osasin koskaan odottaa. Voisin vakavasti harkita sitä, että meillä ois isompi koti ja Ville ois yksi meidän vakionaamoista kotona. Kaikkien tyttö- ja poikaystävät on tervetulleita meille ja ollaan oltu hyvässä hengessä kotona. Erimielisyyksiltä ollaan vältytty. Asioista keskustellaan ja yhteiset asiat hoidetaan aikuismaisesti.

Miehen kanssa asuminen kimppakämppä ratkaisussa on ollut positiivinen yllätys. Ei draamaa. Kaikilla on hyvä olla ja toisinaan on kiva tehdä yhdessä jotain, lähtee kävelylle, kauppaan, juhlimaan, mitä tahansa. Silti kaikki kunnioittaa myös omaa rauhaa ja aikaa. Olen tosi iloinen, että meidän kotona on kaksi hyväksyvää, auttavaa ja ymmärtävää ihmistä. On tosi tärkeetä, että henkilökemiat pelaa ja kotona voi olla aito omaitsensä, pelleillä, heittää vitsiä, mutta vakavoitua keskustelemaan myös vaikeista asioista hyväksyvässä ilmapiirissä. Nämä kaksi täällä kotona ei ole vain kämppiksiä, nää on mun parhaita ystäviä kaiken yhdessä koetun jälkeen.

-M

1 kommentti

  1. Muutin kaverin kanssa kolmioon ja eksäni jäi kuukausi myöhemmin asunnottomaksi kun opiskeluasunto päättyi. Nyt hän asuu kanssamme täällä kaikilla omat huoneet, omat tekemiset ja oma rauha. Kunnioitamme sääntöjä että jos joku ei pidä yhteisestä kaverista niin sitä ei tuoda kotiimme. 😊 Toimii oikein hyvin!

    VastaaPoista