Hiukset uuteen uskoon + muutoskuvat


IIKS, kyllä se kirpaisi. Nimittäin hiusten värjääminen ihan uuteen uskoon. Olen kantanut uutta lookkia nyt neljä päivää ja päivä päivältä alan ihastumaan siihen hiukan enemmän. Aluksi olin sekavin tuntein, "tykkäänkö mä nyt oikeasti tästä vai en..". Ehdin jo hetken ikävöidä mun ruskean mustia hiuksia. Nyt olen toivottanut punapään tervetulleeksi!

Muutos on aina pelottavaa, vaikka kyse olisi "vain" hiusten värjäämisestä. Monelle naiselle se on kuitenkin iso juttu, allekirjoittanut mukaan lukien. Mun elämä on ollut pientä, tai ehkä vähän suurempaakin muutosta viime aikoina ja olen todennut, että tutusta ja turvallisesta poikkeaminen virkistää mua ihan uskomattoman paljon. Ehkä kyse on yksinkertaisesti siitä, että mä olen luonteeltani vaihteunhaluinen kaksonen (kaksonen viittaa tässä yhteydessä horoskooppimerkkiini). Rohkea rokan syö ja sitä rataa, joten miksipä en kokeilisi uusia tuulia myös omaan lookkiin.Minulla on syntymästä saakka ollut kupariin taittava hiusten väri. Lapsena vihasin sitä, ehkä siksi että koin olevani niin erilainen. Kenelläkään muulla ei ollut saman värisiä hiuksia, syrjäkylän pienellä ala-asteella. Silloin jo piti kokea kuuluvansa joukkoon, olla osa ryhmää, olla hyväksytty. Nykyään mä vain mietin, miksi meidän pitää edes yrittää olla identtisiä kopioita toisistamme? Jokaisella on kuitenkin omat luontaiset piirteet, joita tulisi korostaa omina parhaina puolina.

Olen sulatellut ideaa hiusten värjäämisestä viimeiset puoli vuotta. Taustalla oli ajatus mun luontaisten ominaisuuksien korostamisesta. Voiko punapää olla huono valinta, jos luonto on sen mulle synnyinlahjana suunnitelut? Samalla halusin ottaa askeleen lähemmäksi persoonallista, minun näköistä tyyliä.Luovuin kolmen vuoden jälkeen myös ripsienpidennyksistä, enkä ainakaan toistaiseksi ole aikeissa laittaa niitä takaisin. Silti meillä kaikilla on mielestäni oikeus olla kauniita ja ei ole väärin maksaa kaunistautumisesta. Ehkä kyse on enemmän kauneuskäsitteistä. Olen omaksunut enemmän ajatusta, että luonnollinen, mutta huoliteltu on kaunista. Meikkiä voi sipaista kasvoihin, mutta joistakin asioista olen myös valmis luopumaan. Toki mielipiteet voi muuttua, en vanno mitään.

..mutta mistä tuo sininen paita ilmestyi aina mustaan ja valkoiseen pukeutuvan naisen päälle? Yksinkertaisesti olen vain hullaantunut tämän kevään röyhelötrendistä ja sinivalkoraidallisista paidoista. Tämä on ensimmäinen kokonaan vaaleansininen paita mun vaatekaapissa sitten lapsuuden. Ostin paidan Itiksen Zarasta viime sunnuntain shoppailureissulla ja se odottaa jo kesäkävelyä Helsingin katukuvassa.

-M

Paita: Zara, Itäkeskus, Helsinki
Hiukset värjäsi ja leikkasi: Kampaamo Loisto, Veera. Helsinki.

2 kommenttia