Miksi halutaan aina jotain, mitä meillä ei ole?Huomaan ajatelleeni useita kertoja viime aikoina, kuinka ihanaa olisi rakentaa omaa kotia, sisustaa se oman mielen mukaisesti ja kerätä paljon kauniita asioita ympärille. Kierrellessäni sisustusliikkeitä, katselen kauniita esineitä ja asetan ne sieluni silmin koristamaan milloin makuuhuonetta, olohuonetta, tai keittiötä. Mietin jopa astioita ja aterimia, kuinka pienistä yksityiskohdista rakentuu kaunis koti. Näen mielikuvan onnellisesta kodista, jossa vallitsee rauhan ja rakkauden ilmapiiri. Onnellinen parisuhde ja paikalleen asettuminen houkuttaa, mutta olisiko se sitten avain tyytyväisyyteen?

Samaan aikaan kun haaveilen rauhallisesta elämästä ja paikoilleen asettumisesta, jokin osa minussa muistuttelee ettei asioita pitäisi katsella taas ruusunpunaisten linssien läpi. Jos saisin kaiken tämän mistä haaveilen, osaisinko varmasti olla onnellinen ja arvostaa sitä kaikkea mitä minulla on, vai heräisikö minussa taas kaipuu matkustella ja elää yksinkertaista elämää matkalaukkuni kanssa? Olen kyllä sitoutuvaa tyyppiä, sitten kun tosissaan rakastun, ei pidä ymmärtää väärin puheitani. Pohdin enemmän, onko mikään koskaan tarpeeksi ihmismielelle?Olen laittanut merkille omassa elämässäni, että kaipaan usein asioita, joita minulla ei ole sillä hetkellä ja sellaisia me ihmiset ollaan. Ihminen on harvoin, jos koskaan tyytyväinen siihen mitä on tässä hetkessä. Tiedostan kyllä kiitollisuuden periaatteen ja tiedän, että minun pitäisi käyttää joka päivä enemmän aikaa kiitollisuuden harjoittamiseen. Voisin lakata miettimästä mitä minulla ei ole, ja tietoisesti päättää pohtia joka päivä enemmän asioita, joita minulla on, pyrkien tuntemaan enemmän kiitollisuuden tunnetta. Jos osattais olla aidosti kiitollisia näistä hetkistä, näistä kokemuksista ja asioista mitä meillä on juuri nyt, kaivattaisko me niin paljon asioita, jotka eivät ole saatavilla juuri nyt?

Kuinka usein on käynyt niin, että olen halunnut jotain ja kun lopulta saan haluamani, nautin siitä hetken ja sitten unohdan vähitellen sen arvon. Ehkä kyseinen asia ei ollutkaan minulle niin tärkeä, vaikka aluksi luulin niin.. Yleensä näissä tapauksissa on kyse pienistä asioista, kuten esineistä, tai vaatteista, jotka olen ostanut hetken mielijohteesta. Tykkään haasteista ja siitä, että on nähtävä vähän vaivaa asioiden eteen, jolloin saavutukset ja tulokset tuntuvat huomattavasti merkittävämmiltä. Kalliit ostokset, suuret päämäärät ovat hyviä esimerkkejä, jotain mitä joudun odottamaan kuukausia, jotain johon minun on säästettävä rahaa, jotain johon minun on panostettava.. Ehkä juuri tämän takia elämä ei ole aina niin helppoa, kuinka me osattaisiin arvostaa mitään, jos kaikki maailman asiat olisivat saatavilla sormia napsauttamalla?

Tämä kiitollisuuden harjoittaminen on seuraava oppiläksy, jonka itselleni annan. Voisin listata joka päivä yhden asian, josta olen aidosti kiitollinen. Voisin käyttää 5 minuuttia joka päivä vain pohtiakseni kuinka tärkeä asia todella on minulle. Voin miettiä, miltä tuntuisi olla ilman tätä asiaa (joka saattaa olla jo itsestäänselvyys minulle alitajuisesti). Kyse voi olla ihmissuhteista, ystävistä, perheestä, kodista, vaatteista, esineistä, kokemuksista, mistä tahansa. Täytyy oppia näkemään mitä mulla on tässä ja nyt.

Kiitollisuuden aiheeni tänään: Olen aidosti super kiitollinen siitä, että olen saanut upean mahdollisuuden elää kolme kuukautta paratiisissa.

Kiitos.

-M


3 kommenttia

  1. Linda / Revontulipalo19. maaliskuuta 2017 klo 2.33

    Huippu teksti! Etenkin nyt tokan välivuoden aikana mulle on monesti koittanut hiipiä mieleen ajatuksia, jotka alkaa tyylillä "sitten kun mulla on..." tai sitten kun oon opiskelemassa...". Niin helposti lipsuu ajattelemaan vaan kaikkea sitä mikä vois olla toisin, vaikka oikeestihan se menee just niinku sanoit että kiitollisuutta ja onnea olis hyvä löytää just siitä elämäntilanteesta missä on. Meidän ympärillä on vaikka mitä ihanaa just nytkin, pitää vaan siirtää katse sieltä tulevaisuudesta tähän hetkeen :)

    VastaaPoista
  2. Hyvin sanottu! Nää on niitä juttuja, joihin pitää tietoisesti kiinnittää huomiota. Helposti ajaudutaan juuri tähän "sitten kun" -ajatteluun. Siitä ajattelutavasta ei löydy kiitollisuutta, saati sitä tyytyväisyyden tai onnellisuuden kokemusta. :)

    VastaaPoista