Suomessa odottaa koti, kämppis ja ex-poikaystävä

Kohta se koittaa, nimittäin paluu takaisin Suomeen. Juuri kun olin päässyt kiinni uuteen arkeen, oppinut hahmottamaan kaupunkia. Olen todella ehtinyt pohtia tulevaisuuden mahdollisuudet jo moneen kertaan, onko mun todella pakko lähteä kotiin maaliskuussa, mutta kyllä, takaisin on lähdettävä, vaikka Kalifornian aurinko kuinka kutsuis jäämään. Suomessa mua odottaa mielenkiintoinen asumisjärjestely, johon kuuluu mun kämppis ja ex-poikaystävä.
Helsingin kodin huoneeni on ollut tilapäisesti ex-poikaystäväni vuokraama. Hän jää meille vielä asumaan siksi aikaa, kunnes Eve palaa takaisin Suomeen. Otan taas oman huoneen haltuun ja hän muuttaa Even huoneeseen, siksi aikaa kun E on Australiassa. Huhtikuusta eteenpäin meidän kotona asuu siis kaksi naista ja yksi mies. Mä uskon että asumisjärjestely on toimiva ja suhtaudun aika avoimin mielin tähän ratkaisuun.

Ollaan oltu erossa jo useampi vuosi V:n kanssa. On kuitenkin ihanaa että hän on edelleen mun ystävä, jonka kanssa on helppo puhua ihmissuhteista, elämästä, mistä tahansa. Kannustetaan toinen toisiamme kaikilla elämän osa-alueilla (niin myös uusissa ihmissuhteissa). Pohtiessani tilannetta jonkun toisen kohdalle, saattaisin toki ajatella että ratkaisu kuullostaa oudolta *naurua*. Okei, myönnän.. mun tilanne kuullostaa tosi hämärältä, vaikka totuus onkin täysin viaton ja ratkaisu tilapäinen. Me tarvittiin luotettava alivuokralainen ja hän tarvitsi kodin. Katsotaan sitten kun E tulee kotiin (jos tulee joskus kotiin), että mikä meidän asumisjärjestely tulevaisuudessa on.
Tiedän ettei kaikki ihmiset ymmärrä tällaista järjestelyä ja jollekin toiselle voi olla todella vaikeeta edes käsittää kuinka tällaiseen ryhdytään ja mitä siitäkin sitten tulee.. Mä olen ihmisenä todella anteeksi antava, avoin ja suvaitsevainen. Me ihmiset suhtaudutaan niin eri tavoin ihmissuhteisiin ja käsitellään menneitä kokemuksia eri tavoin, siksi toisella saattaa olla vahvojakin vastalauseita asiaan, joka on minulle täysin okei. Mikäli kokisin menneen suhteen osalta kaunaa, vihaa, menneisyyden kaipuuta, en tietenkään asettaisi itseäni sotatantereelle vapaaehtoisesti.

Se on tärkeintä, että tiedän itse kuka olen, mitä haluan ja tiedän olevani rehellinen itselleni. Haluan kokea olevani vapaa ja itsenäinen. On tärkeetä tehdä päätöksiä, jotka ovat minulle itselleni okei, asioita jotka ovat minulle parhaita vaihtoehtoja vallisevalla hetkellä. Kyse ei ole itsekeskeisyydestä, vaan siitä ettei anna ympäristön ja yleisten mielipiteiden piirtää turhia rajoja ja esteitä oman elämän polulle.
Vuosi vuodelta ymmärrän enemmän elämän olevan rajaton. Säännöt ja rajoitukset meidän mielessä sanelevat mikä on meidän mielestä sopivaa ja mikä ei. Ne ovat vain käytännössä sukupolvien vanhanaikaisia kiertopalkintoja, jotka opitaan lapsena omilta vanhemmila, jotka ovat taas oppineet asioita omilta vanhemmiltaan. Ne ovat vain mielen luomaa harhaa ja pelkoa siitä mitä joku toinen ajattelee minusta jos teen näin, tai näin. Täällä täytyy tehdä ratkaisuja, jotka ovat minulle okei, ratkaisuja jotka minä hyväksyn ja teen ne sopusoinnussa itseni kanssa. Itsensä kehittäminen ja kasvu on asioiden kyseenalaistamista ja itsensä kuuntelemista.

-M

2 kommenttia

  1. "Säännöt ja rajoitukset meidän mielessä sanelevat mikä on meidän mielestä sopivaa ja mikä ei. Ne ovat vain käytännössä sukupolvien vanhanaikaisia kiertopalkintoja, jotka opitaan lapsena omilta vanhemmila, jotka ovat taas oppineet asioita omilta vanhemmiltaan."
    AMEN! Ihan mahtavaa tekstiä. Olen niin samaa mieltä. Aika on rajallista, mutta elämä on niin rajatonta, kuinka sen itse haluat olevan. Toki joidenkin asioiden saavuttamiseksi pitää tehdä paljon töitä jne, mutta muuten se on vain siitä omasta päästä kiinni. :)

    Itsekin olen väleissä exien kanssa ja vastaava asuinjärjestely olisi minun puolestani ihan fine. Ei ihmiset lakkaa olemasta tärkeitä, vaikka "titteli" vaihtuisikin, enkä ole koskaan kokenut tarpeelliseksi sellaista katkeraa "exät **ttuun"-asennetta.

    VastaaPoista