Terveisiä Kaliforniasta

sun_beach_holiday_sea_california_usa_losangeles_santamonica

Pitkästä aikaa istun koneen ääreen kirjoittamaan. Keitin juuri aamukahvit ja katselin ulos ikkunasta. Kello on seitsemän aamulla Culver Cityssä, hornisonttiin avautuu kaunis auringonnousu. Ehdin miettiä hiljaa mielessäni, kuinka ihanaa onkaan olla täällä. Olen kiitollinen jokaisesta päivästä.

"Ainoa tuttu ja turvallinen asia reissuun lähtiessä oli täyteen buukattu matkalaukku."


Nyt olen tyytyväinen siihen, että uskalsin hypätä oravanpyörästä hetkeksi pois, vaikka kaikki ne turvallisuutta luovat asiat elämässä katosivat hetkeksi. Olin jonkin aikaa tiedoton työn jatkumisesta Helsingissä, en tiennyt kuinka kodin käy, mihin laitan tavarat ja kuinka pärjäisin uudessa kulttuurissa, uuden kielen kanssa, uusien ihmisten ympäröimänä. Ennen lähtöä ehdin jo pelätä, että ensimmäiset viikot ovat varmasti haastavat ja koti-ikävä yllättää nopeasti, koska kaikki on niin uutta ja erilaista. Ainoa tuttu ja turvallinen asia reissuun lähtiessä oli täyteen buukattu matkalaukku.

Aina ei tarvitse odottaa lottovoittoa, toteuttaakseen omia toiveita.


Pahimmat pelkoni eivät käyneet toteen. Moni asia järjestyi, kun vietiin asioita eteenpäin. Koti odottelee Helsingissä, henkilökohtaiset tavarat varastossa. Töistäkin luvattiin jatkoa huhtikuulle. Ei asiat ole yhtään hassummin. Nyt on aika nauttia ajasta täällä ja elää hetki erilaista elämää. Tämä reissu on taas yksi osoitus siitä, että elämä voi olla rikasta ja omia toiveita voi toteuttaa, eikä tarvitse odottaa sitä lottovoittoa toteuttaakseen omia unelmia. Kyse on lopulta vain suunnittelusta ja toimeen ryhtymisestä.california_beach_santamonica_usa_sun

Asun Culver Cityssä tuttavaperheen luona. Täältä kukkulan laelta on uskomattomat näkymät. Aamulenkillä läheisessä puistossa pystyn näkemään lähes koko kaupungin. Itäpuolella horisonttiin piirtyy lumihattuiset vuoret, länteen katsoessa voi nähdä meren ja siihen väliin mahtuu koko Los Angelesin alue. Hollywood kyltti erottuu selkeällä säällä, niin myös sinisenä väripilkkuna hohtava Beverly Hillsin Pacific Design Center.

Ensimmäistä kertaa kun hipsin aamuvarhain auringon nousun aikaan lenkille, tuntui että rakastuin tähän paikkaan sillä sekunnilla. Tästä aamulenkistä onkin tullut aikalailla jokapäiväinen rutiini. Kuinka täydellistä onkaan aloittaa päivä katselemalla auringonnousua, haukkaamalla raikasta ilmaa ja ottaa samalla kaikki ilo irti tästä mahdollisuudesta. Treenaan paljon mäkijuoksua intervalliharjoitteluna. Ylhäällä puistossa voi tehdä aamujumppaa samalla kun katselee maisemia. Ihmiset hymyilee ja tervehtii kohteliaasti puistossa, se saa tuntemaan olon tervetulleeksi. 

Ihan kuin koko kaupunki haluaisi sanoa, "Tervetuloa kotiin!". Sellainen fiilis mulla on kahden ensimmäisen viikon jälkeen. Ihmiset ovat todella avoimia ja tulevat mielellään tervehtimään. He hymyilevät ja ovat todella kohteliaita, pyytävät anteeksi silloinkin, kun yhteentörmäys oli takuulla minun moka. Pakko sanoa, että hymyhuulista ja tervehdyksistä tulee hyvä fiilis. Kumpa voisin elää aina näissä olosuhteissa, nauttia auringon valosta ja tästä kannustavasta ilmapiiristä.santamonica_beach_sea_usa

Kaikinpuolin täällä on ollut hyvä olla. Stressi ja kiire on kadonnut. Olen nukkunut poikkeuksetta joka yö kahdeksan tunnin sikeät yöunet, se on minulle ennenkuulumatonta. Aurinko nousee aamulla seitsemän jälkeen ja laskee nopeasti iltapäivällä viiden maissa. Auringon valosta saa valtavasti elinvoimaa, Suomessakin kesäaikaan olen aina toimeliaampi. Tähän kahteen viikkoon on mahtunut yllättävän monta sadepäivää, mutta sekään ei ole pilannut fiilistä. Vettä on satanut enemmän kuin moneen vuoteen. Edessä on vielä kaksi ja puoli kuukautta, aurinkoisia päiviä on takuulla vielä tulossa.

Aurinkoisin terveisin

-M

Ei kommentteja