Perhe ja ystävät turvaverkkona

"Kyllä kaikki järjestyy. Me ollaan sun tukena aina."

Niin kuului äidin lohdulliset sanat jo kauan sitten, kun opettelin kohtaamaan elämän vastoinkäymisiä. Lapsena en miettinyt noita sanoja, teininä en uskonut. Monien vaikeuksien jälkeen voin todeta, että äiti oli joka kerta oikeassa sanoessaan "kyllä kaikki järjestyy". Perhe on luonut minulle vahvan luottamuksen elämää kohtaan, kumpa kaikilla olisi asiat yhtä hyvin.

Kumpa jokaisella olisi rakastava turvapaikka, minne mennä silloin kun matto vedetään jalkojen alta. Kumpa jokaisella olisi paikka, jossa voi olla aito, rehellinen oma itsensä ja tietää, että sinut hyväksytään juuri sellaisena kuin olet. Kaikilla ei ole perhettä, eikä perhesuhteet ole aina niin yksinkertaisia, silloin ystävien ja lähipiirin rooli korostuu. Jokainen tarvitsee hyväksyntää ja tunnetta "olen tärkeä". Mulla tais käydä lottovoitto, koska sain rakastavan perheen ja ystävät, jotka hyväksyy mut ehdoitta. He ovat luoneet tukevan kivijalan, jonka varaan on hyvä rakentaa unelmia ja tavoitella omia päämääriä. fitness_hairio

Kaikki ei ole aina mennyt kuin strömsössä ja perhe on lopulta ollut suurin taustatuki mun elämässä. Äiti on ollut se ihminen, joka löytää lohdullisimmat ja voimaannuttavimmat sanat hädän hetkellä. Suurimpien murheiden äärellä hän halasi lämpimästi kysyäkseen mikä on hätänä. Hän keitti kahvit, sytytti kynttilät ja tarjoutui hieromaan mun jalkoja, siinä samalla pidettiin kunnon terapiahetki. Hänestä huokui valtava määrä rauhaa ja empatiaa, voisinko parempaa kuuntelijaa toivoa? Purettiin kaikki paha olo ulos ja lähdettyäni takaisin omaan kotiin, olo oli voimaantunut. Jokaisen ongelman keskellä hän muistuttaa, että hänelle voi soittaa vaikka keskellä yötä. Hän on luonut tunteen, että on aina valmis auttamaan.

Vanhemmat on luonut turvallisuuden tuntua ja hyväksyntää sanomalla tiettyjä fraaseja, joista on saanut turvaa. Aina on joku joka välittää. Aina on paikka minne mennä, jos kaikki muu ympäriltä katoaa.

"Olet tervelullut aina kotiin, tapahtui mitä tahansa"

"Kyllä kaikki järjestyy. Me ollaan sun tukena."

Nämä sanat ovat pitäneet kutinsa. Kertaakaan ei ole ollut tilannetta, josta en olisi selvinnyt sillä henkisellä tsemppauksella, yhteisellä ideariihellä tai pienellä taloudellisella avustuksella. Olen saanut perheen luomasta turvaverkosta voimaa ja se on kannustanut eteenpäin elämässä, kokeilemaan rohkeasti uusia ja innostavia asioita. Toivo ei koskaan sammunut, vaikka moni menetys tai epäonnistuminen on tuntunut joskus maailmanlopulta.
Processed with VSCO with f2 preset

Koti on sellainen paikka, missä meidän täytyy saada olla aitoja. Täytyy pystyä itkemään ja nauramaan, ilman häpeää. Onneksi sattui kaksi ihanaa ja lämmintä ystävää saman katon alle. On huojentavaa tietää, että kotiin voi aina tulla. Eikä siellä kukaan ole syyttelemässä, haukkumassa tai arvostelemassa minua. Murheista ja ongelmista on helppo kertoa hyväksyvässä ilmapiirissä ja tunteiden käsittely helpottaa usein henkistä taakkaa. Perhe ja ystävät rakastaa ehdoitta, se luo turvallisuuden tunteen. Heidän kanssaan on hyvä olla.

Parhaat ihmissuhteet on luotu rakkaudella ja hyväksynnällä.

-M

Ei kommentteja