Kolme kuukautta Los Angelesissa

Huokaisen syvään. Hymy nousee suupieliin vaistomaisesti, vatsanpohjassa lentelee ainakin tuhat perhosta. Mä olin niin kaivannut tätä tunnetta. Tuleva talvi tulee olemaan erilainen, kuin koskaan aikaisemmin. Edessä on seikkailu ja hyppy tuntemattomaan, paljon luopumista ja uusien kokemusten haalimista. On aika kääntää uusi sivu elämässä.

Lauantaina sain mukavia uutisia. Olinhan mä näitä uutisia odottanut jo parin kuukauden ajan, mutta nyt se on virallista. Lentoliput on ostettu ja päätös mun tulevasta matkasta sinetöity lukkoon. Tammikuusta maaliskuun loppuun saakka mun koti on hetkellisesti Yhdysvaltojen länsirannikolla, Los Angelesissa.

Tämän päätöksen johdosta en kirjoita enää uutta työsopimusta vuoden vaihteen jälkeen ja luovun meidän rakkaasta kodista Helsingissä. Luovun tärkeistä asioista ja ihmisistä toteuttaakseni taas yhden unelman. Tiedän että elämässä täytyy uskaltaa joskus heittäytyä ja olinhan harkinnut ja haaveillut tästä matkasta jo vajaat pari vuotta. Mikään ei tule ilmaiseksi, täytyy olla itse valmis antautumaan muutokselle, jos kokee kaipaavansa arkeen uusia tuulia. Myönnän että uuden työpaikan ja asunnon löytäminen keväällä Helsingistä jännittää jo nyt, mutta asioilla on tapana järjestyä. Moni asia on kiinni mun omasta asenteesta.
Kuva: Mikko Niemi Photography
Kuva: Mikko Niemi Photography

Purkauduin aikaisemmin kesällä siitä, kuinka olen ollut hukassa tulevaisuuden suunnitelmien kanssa. En tiennyt mistä narusta pitäisi seuraavaksi vetää, enkä tiedä vieläkään. Hetkellinen maiseman vaihto ja irtautuminen arjen rutiineista tekee takuulla hyvää ja auttaa ehkä selkeyttämään mun toiveita tulevaisuutta kohtaan. Olen 25-vuotias, eikä minulla ole Suomeen minkäänlaisia sitoumuksia. Koen että nyt on aika nähdä maailmaa, ennen elämän rakkauden kohtaamista ja perheen perustamista. Ne haaveet ehtii sitten tulevina vuosina, kun niiden aika koittaa.

Lähtö on toinen päivä tammikuuta, joten vielä on kolme ja puoli kuukautta aikaa järjestää asiat Suomessa kuntoon. Haluan samalla tehdä kodin “suursiivouksen” ja hankkiutua eroon kaikesta ylimääräisestä tavarasta. Mitä vähemmän tavaraa, sitä helpompaa niiden varastointi on ja jotenkin huojentavaa päästä samalla kaikesta ylimääräisestä romusta eroon. Kirpparille myyntiin vaatteita ja osa tavaroista suoraan kierrätykseen. Tätä seuraavat kuukaudet pitää sisällään. Reissuun lähdetään pelkän matkalaukun kanssa.

L.A:ssa menen tuttava perheen luokse, jossa asun kolmisen kuukautta. Ensimmäistä kertaa reissaan nyt yksin ja haluan ottaa siitä kaiken irti. Uusi seikkailu taas tulossa, enkä malta odottaa! Unelmien tavoittelu kannatti taas kerran, koska asiat järjestyivät ja kolmen kuukauden seikkailu Kaliforniassa odottaa.

Ihanaa sunnuntaita rakkaat lukijat.

-M

5 kommenttia

 1. Kuulostaa aivan mahtavalta. Mitä menet sinne tekemään vai onko tarkoitus vaan tutustua paikkoihin/elämään? Hienoa että on kuitenkin tuttavia kenen luona yöpyä siellä! :)

  VastaaPoista
 2. Vähän kuulostaa mahtavalta, todellakin kannattaa hyödyntää tuollainen mahdollisuus!

  VastaaPoista
 3. Autan perhettä lasten hoidossa, kotitöissä ja samalla pyrin ottamaan kaiken irti uudesta kaupungista. :) Ei sen suurempia suunnitelmia. Rennosti ja hyvällä fiiliksellä mennään! :)

  VastaaPoista
 4. Meen Culver Cityyn! :)

  VastaaPoista