Kehitä sosiaalisia suhteita ja menesty elämässä

Olen ihaillut jo pitkään ihmisiä, jotka ovat avoimia, kohteliaita ja rohkeita ottamaan kontaktia ihmiseen kuin ihmiseen, koska heidän on huomattavasti helpompi solmia uusia sopimuksia ja saada tahtonsa läpi elämässä. Me tarvitaan muita ihmisiä ympärille, jotta voidaan kehittyä ja kasvaa laajemmin. Sosiaalinen lahjakkuus ei tarkoita ainoastaan puheliaisuutta, merkittävämpää on sanoman sisältö ja toisen ihmisen huomioon ottaminen. Kylmällä ja itsekkäällä toiminnalla saat osaksesi sitä mitä tilaat; kylmää ja itsekästä kohtelua.fitness_mira_helsinki

Väitän että mies voi tylsistyttää ekoilla treffeillä puhumalla vain itsestään. Tapaamani uusi ystävä saattaa töksäyttää asioita ikävällä tavalla, takertua esimerkiksi pieniin asioihin, joissa olen epäonnistunut. Hän voi ilmaista mielipiteensä vahvasti ja tarttua oman näkökulman oikeellisuuteen asiassa kuin asiassa, vaikka merkittävämpää olisi oivaltaa että on kaksi erilaista mielipidettä. Kiivas asenne herättää toisessa kiivautta ja pian ollaan keskellä väittelyä, jossa kumpikin haluaa puolustaa oman kantansa oikeellisuutta henkeen ja vereen. Kehittävä keskustelu ja asioista neuvottelu lempeällä ja suvaitsevaisella asenteella on parempi lähestymistapa. Toisen ihmisen hyökkäävä tai tyrmäävä asenne minua kohtaan jää todella vahvana jälkena muistiin. Tapaamisen jälkeen mietin miksi haluaisin tavata ihmisen joka ei osoita kunnioitusta ja arvostusta minua ja arvojani kohtaan, vaan haluaa mieluummin pönkittää omaa egoaan?

Tapaamani uusi ihminen voi tehdä hyvän vaikutuksen huomioimalla minut, halaamalla, kysymällä mitä minulle kuuluu, yleisesti ottaen katsomalla omaa napaa pidemmälle. Olemalla avoin, suvaitseva ja rento minua kohtaan. Kannustava asenne ja positiiviset kommentit jättää aina hyvän jäljen. Jälkeenpäin voin vain todeta, kuinka voisin olla ihastumatta persoonaan, joka on huomaavainen ja kannustava minua kohtaan? Tämä ihminen on saanut minut voimaantumaan ja tuntemaan oloni tärkeäksi, tottakai haluan viettää aikaa hänen kanssaan myös tulevaisuudessa. Mielestäni tämä kaikki on ihan järkeen käyvä ajatusmalli. Joskus on hyvä pohtia omaa käyttäytymistä muita ihmisiä kohtaan, onko se suvaitsevaa ja toista ihmistä kunnioittavaa?rannassa_mira

On huomattavasti helpompaa luoda ja ylläpitää ihmissuhteita, jos ymmärtää ihmisyyden perusaatteita. Meillä jokaisella on tarve tulla huomatuksi, kokea itsensä tärkeäksi. Jokainen hakee hyväksyntää ympäristöstä ja tarvitsee muiden arvonantoa. Pienillä sanoilla ja teoilla pystyt tekemään toiseen ihmiseen merkittävästi paremman vaikutuksen oli kysessä treffit, työhaastattelu tai yhteistyösopimuksen laatiminen. Vastaa ihmisen tarpeeseen tulla huomatuksi, kokea itsensä merkittäväksi. Yksinkertaisuudessaan se voi olla hymy, kohteliaisuus tai vaikka kysymys "kuinka voit?", "Mitä sinulle kuuluu?". Kerro aidoista mielipiteistä "Näytät hyvältä tänään". Älä kuitenkaan koskaan mielistele ja sano valheellisia kommentteja toiselle, koska jossain vaiheessa sekin on aika läpinäkyvää ja mautonta. Mielistelijöistä tulee teennäinen kuva, eikä se ole koskaan positiivinen piirre.

Yksilösuorittajat ajattelee usein, että he eivät tarvitse muita ympärilleen, mutta on hyvä ymmärtää ettei kukaan kiipeä jäävuoren huipulle yksin. Tarvitset ihmisen joka myy sinulle hakun ja köydet, ihmisen joka auttaa ja tukee sinua matkalla, ottaa sua kädestä kiinni kun meinaat pudota. Joku osaa ehkä kertoa hyvät vinkit huipulle kiipeämiseen tai tuntee tien paremmin kuin sinä ummikkona. Yksin on vaikea hallita kaikkea, eikä oman navan tuijottelu lopulta ole kovin kehittävää tai anna sinulle parasta mahdollista potentiaalia itsesi toteuttamisessa, oli jäävuoresi mikä tahansa. Laaja sosiaalinen piiri ympärillä on rikkaus, koska aina löytyy joku joka tietää paremmin, ehkä joku tarjoaa apua omasta vapaasta tahdostaan. Sinun ystävällisyys ja kohteliaisuus toisia kohtaan muistetaan aina, mutta samalla tavalla ihmiset muistavat sinun kylmyytesi ja julmuutesi heitä kohtaan. Kuka haluaisi tarjota auttavan kätensä ihmiselle, joka on ollut julma hänelle?kaisaniemi_2

Kolme neuvoa sosiaalisten suhteiden kehittämiseen:

ÄLÄ OLE ITSEKÄS. Lakkaa tuijottamasta vain omaa napaa. Maailmassa on miljardeja ihmisiä ja tarvitset aina toista ihmistä menestyäksesi omassa elämässä, saadaksesi työpaikan, hyväksyntää tai sitä jokaisen kaipaamaa rakkautta. Ellet kunnioita muita ihmisiä, osoita sitä sanoin tai teoin, kuinka voisit saada heidän rakkautensa, kunnioituksensa tai arvostuksen?

ÄLÄ TUOMITSE TAI ARVOSTELE. Kuvittele tilanne, että yksittäinen ihminen tai ihmisjoukko on sinua vastaan. He ovat tuominneet sinut ulkonäön, periaatteiden tai jonkin muun persoonallisen piirteen vuoksi. Luonnollisesti ihminen alkaa tuntea tuomion antanutta ihmistä kohtaan negatiivisia tunteita, näiden ihmisten lähellä ei ole hyvä olla. On inhimillistä tuntea vihaa näitä ihmisiä kohtaan, mutta hyvä muistaa että vihaan vastaaminen vihalla tuo mukanaan ainoastaan katastrofin ainekset. Toinen ihminen on kuin peilikuva sinusta, saat häneltä usein takasin sen mitä annat hänelle itsestäsi. Anna itsestäsi hyvää, anna rakkautta ja hyvää energiaa muille, jotta se voi taas palata takaisin sinulle.

ANNA KIITOSTA. Muista sanoa muille ihmisille aitoja kohteliaisuuksia, mutta unohda tekopyhä mielistely. Kerro ääneen pienistä onnistumisista ja hyvistä valinnoista. Pienetkin kauniit sanat saavat ihmisen loistamaan. Kuinka kukaan voisi ajatella ilkeitä asioita tai olla ikävä ihmistä kohtaan, joka antaa sinulle pelkkää hyvää, iloa, hymyä ja on ystävällinen sinua kohtaan? Maalaisjärjellä ajateltuna kuullostaa hullulta, että toisen ihmisen omatunto kokisi oikeaksi antaa rakkautta vastaan pelkkää vihaa. Hyvät teot, rakkaus ja toisen ihmisen huomioon ottaminen saa ajattelemaan "tää on hyvä tyyppi, me ollaan samalla puolella".

Kunnioita ihmisiä ympärilläsi, jotta he kunnioittavat sinua.

-M

2 kommenttia

  1. Hei mistä toi sun takki on? Ja minkä niminen/merkkinen se on? 😊

    VastaaPoista
  2. Se on ostettu Bershkasta, Barcelonasta. Lähin myymälä löytyy varmaan Tallinnasta. Pikaisesti vilkaisin sivut ja näyttää siellä olevan myös nettikauppa.

    VastaaPoista