Viikonloppulomalle eurooppaan

Kolmivuorotyön ja työvuoroautonomian parhaat puolet on takuulla pitkät vapaat ja mahdollisuus järjestää lomaa myös arjen keskellä. Tällä kertaa olin suunnitellut itselleni kuuden päivän vapaan kolmen viikon työvuorolistaan. Töitä on paiskittu kovaa tahtia edelliset kaksi viikkoa, mutta nyt mä höllään. Minä ja mun rakas kämppis Jonna hypätään perjantaiaamuna Amsterdamin lennolle.

En malta odottaa yhteistä reissua, koska mun ja Jonnan yhteinen matka Barcelonassa sujui rattoisasti kesäkuussa. Rannalla pähkäiltiin yhdessä, että seuraava kohde on ehdottomasti Amsterdam. Perjantaina me suunnataan vihdoin kohti Alankomaita. Tämä on mun ensimmäinen virallinen viikonloppuloma euroopassa. Katsotaan nyt miltä kolmen päivän irtiotto euroopassa maistuu, ryhdytäänkö näitä minireissuja tekemään useamminkin.
Kuva: Mikko Niemi Photography 2016
Kuva: Mikko Niemi Photography
Tällä kertaa päädyttiin hotellin sijaan valitsemaan majoituspaikaksi Airbnb:n yksiö keskeiseltä paikalta Amsterdamista. Airbnb on meille molemmille täysin uusi tuttavuus ja lupaankin kertoa reissun jälkeen teille rehellisen mielipiteen ja kokemuksen tästä majoitusvaihtoehdosta. Airbnb on verkkosivusto, jossa paikalliset voivat vuokrata omistusasuntoja matkailijoiden käyttöön. Me päädyttiin tällä kertaa tähän majoitusratkaisuun, koska ei haluta pähkäillä välipalojen ja jatkuvan ulkona syömisen kanssa. On kiva käydä pari kertaa ulkona syömässä, mutta välillä on helpompaa yksinkertaisesti laittaa kattila tulille ja vääntää itse eväät kasaan. Tsekkaa linkki verkkosivulle, josta pääset selailemaan asuntoja laajasti ympäri maailmaa: www.airbnb.fi

Olen rento matkailija siksi, etten juurikaan ole jaksanut tutustua kaupungin kulttuuriin etukäteen. Haalin tietoa kulttuurista ja nähtävistä paikoista vasta siinä vaiheessa, kun lähtöön on enää pari hassua päivää. Näin tapahtui myös tällä kertaa. Olen selaillut jossain vaiheessa muutamia kuvia kaupungista, nätiltä näyttää, sinne siis! Mä en ole mikään pikkutarkka tai neuroottinen ihminen kun kyseessä on elämänkokemukset. Ajattelen että kaikki matkailu avartaa.

Pakkaan uuden kameran mukaan, joten kuvia tarjoillaan oletettavasti blogissa reissun jälkeen. Olette myös erittäin tervetulleita seuraamaan meidän reissua Instagramin välityksellä. Julkaisen taas videoita ja kuvia reissusta. Löydät minut Instagramista nimellä mirahautajoki.
Mukavaa viikonloppua!

-M

Ei kommentteja